O ședință festivă de consiliu local va da startul "Zilelor orașului Techirghiol"

543
O ședință festivă de consiliu local va da startul

Articole de la același autor

La sfârșitul acestei săptămâni, orașul Techirghiol este în sărbătoare. Sâmbătă, 7 august, și duminică, 8 august, va avea loc cea de-a XI-a ediție a "Zilelor orașului Techirghiol". Autoritățile locale, care sunt și organizatorii evenimentului, și-au propus ca ediția de anul acesta să stea sub auspiciile aniversării a 111 ani de activitate balneologică în cadrul așezămintelor care funcționează în oraș.
Pe parcursul celor două zile de sărbătoare, organizatorii au pregătit un adevărat maraton cultural și sportiv, astfel încât evenimentele ce vor avea loc pe parcursul celor două zile să răspundă tuturor gusturilor. Startul manifestărilor va fi dat de ședința festivă de consiliu local care va avea loc sâmbătă la ora 10.00, pe terasa restaurantului Droma’s din localitate. Consilierii locali și primarul vor fi gazde, în cadrul acestei ședințe, și pentru oaspeți de peste hotare. Este vorba despre două delegații din localități înfrățite cu Techirghiol, respectiv din localitatea turcească Tekirdag și cea din Salsomaggiore - Italia.
Așa cum menționează și primarul Adrian Stan într-un comunicat de presă, obiectivul ediției de anul acesta a "Zilelor orașului" este de a contribui la menținerea și dezvoltarea relațiilor cu orașele înfrățite și, mai presus de toate, relansarea brandului turistic Techirghiol atât la nivel național, cât și internațional.

Două zile de muzică, dans și voie bună
Ședința festivă de sâmbătă va fi urmată de o serie de manifestări cultural - sportive. Deși un orășel mic, Techirghiolul poate fi considerat un exemplu și pentru alte localități mai mari la capitolul viață culturală, aspect demonstrat de chiar programul artistic pregătit pentru prima seară de sărbătoare. Astfel că, toate ansamblurile care vor evolua sâmbătă seara, înce-pând cu orele 20,00, pe scena amenajată în centrul orașului, aparțin comunității locale. Este vorba despre ansamblul de dansuri populare românești "Pescărușul", ansamblul comunității turce "Sureya", cel al aromânilor - "Veria", ansamblul comunității tătare "Cansu" și cel al romilor - "Rada". Din programul de sâmbătă nu vor lipsi luptele în nămol, vernisajul unei expoziții de obiecte tradiționale intitulată sugestiv "La noi acasă", o expoziție de preparate culinare cu vânzare și o defilare a ansamblurilor artistice alături de fanfara Clubului elevilor din Constanța.
La ora 19,45, locuitorii și turiștii din Techirghiol vor avea ocazia să asiste la debutul oficial al sărbătorii, când primarul Adrian Stan va rosti și cuvântul de deschidere.
Ziua de duminică va începe la ora 10,00 cu concursul "Cine prinde rața… o câștigă" și va continua cu un concurs de înot pe lac, un meci demonstrativ de fotbal "Old Boys" desfășurat sub deviza "1960 - 2010, jumătate de secol de fotbal la Techirghiol", lupte tătărești, o tabără de pictură și o expoziție de fotografie. Seara se va încheia cu un spectacol de muzică ușoară în cadrul căreia vor evolua, începând de la ora 19,30, cei mai mici dintre artiștii orașului, iar de la ora 20,00 pe scenă vor evolua invitați de seamă și artiști consacrați ai scenei românești.
Așa cum îi stă bine oricărei manifestări de amploare, un frumos foc de artificii va marca finalul celei de-a XI-a ediții a "Zilelor orașului Techirghiol".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8505 secunde