O tradiție musulmană a fost legiferată de Parlamentul României

2499
O tradiție musulmană a fost legiferată de Parlamentul României - 764497b4a2a25664fb6a19e3f9604bc3.jpg
Plenul Camerei Deputaților a aprobat, ieri, cu 265 de voturi "pentru", doar un vot împotrivă și o abținere, proiectul de lege al deputatului constănțean Aledin Amet care prevede externarea persoanelor decedate, de religie islamică, în cel mult 24 de ore de la data decesului. Parlamentarul UDTTMR explică, din acest punct de vedere că, în România, există o importantă comunitate de musulmani, formată îndeosebi din turci și tătari, comunitate care, de-a lungul timpului, și-a păstrat cu rigurozitate tradițiile, în special pe cele religioase. Dat fiind faptul că, potrivit precizărilor lui Aledin Amet, "Islamul are, ca religie, anumite particularități, printre care și necesitatea ca persoanele decedate să fie înhumate cât mai repede posibil", deputatul constănțean a supus atenției colegilor săi din Parlament această inițiativă legislativă în ideea completării actualei legislații.
Demersul său a fost agreat și de plenul Senatului astfel că, după ce proiectul a trecut și de Camera Deputaților, cameră decizională, el urmează, după promulgare, să devină lege.
Așa cum menționează deputatul UDTTMR, este vorba despre o "inițiativă care adaugă, în procesul legislativ, un aspect al tradiției cultului islamic".
De reținut este și că, recent, propunerea legislativă privind declararea zilei de 10 mai ca sărbătoare a limbii tătare, propunere inițiată în cursul anului 2009, a primit avizul favorabil al Comisiei pentru drepturile omului, culte și minorități, precum și acceptul pentru un raport favorabil din partea Comisiei pentru cultură, arte, mijloa-ce de informare în masă, ambele în cadrul Senatului. Propunerea urmea-ză a fi dezbătută în plenul Camerei Deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7087 secunde