Săptămâna viitoare,

Oficiali români și europeni participă, la București, la Conferința orașelor mici din Europa

1487
Asociația Orașelor din România (AOR) organizează, săptămâna viitoare, la București, cea de-a IV-a Conferință a orașelor mici din Europa, "din dorința de a transmite un mesaj de unitate cu celelalte orașe mici din întreaga Europă către instituțiile europene și naționale", așa cum susțin liderii AOR.
"Probleme precum criza financiară, depopularea zonelor amplasate în mediul mic urban, lipsa unor programe de finanțare adresate în special orașelor mici, sunt probleme comune atât pentru un primar din România, cât și pentru cel din oricare altă țară, dar care pot fi depășite printr-un efort comun de susținere pentru dezvoltarea orașelor mici, cu beneficii pentru locuitorii acestora și pentru cei din localitățile din zonă", mai susțin ei.
Pe 29 septembrie, președintele AOR, Teodor Dumitru Banciu, va deschide oficial lucrările conferinței. Apoi, vor lua cuvântul Martin Malvy (președintele APVF, Franța), Roland Schafer (președintele DStGB, Germania), Sulfina Barbu (președintele Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților), Marius Gerard Necula (președintele Comisiei de Administrație Publică din Senat).
Ulterior, va avea loc o masă rotundă privind guvernarea multi-level și perspectivele europene ale intercomunalității, prezidată de europarlamentarul Ramona Mănescu, de președinte executiv AOR, Ionel Chiriță, dar și de câțiva primari din Germania, Polonia, Italia, Franța și Spania. În aceeași zi, este așteptat să ia cuvântul și ministrul MAI, Vasile Blaga. Cea de-a doua masă rotundă are ca subiect de dezbatere serviciile publice în Europa. Aceasta va fi prezidată de ministrul Sănătății, Cseke Attila, de primarul comunei Găești, Alexandru Toader, de europarlamentarul francez Francoise Castex, precum și de alți reprezentanți ai adminis-trațiilor locale din Spania, Germania și Franța.
Participanții vor putea asculta și mesajul audio-video al președintelui Comitetului Regiunilor, Mercedes Bresso.
Vineri, 1 octombrie, în cea de-a doua zi a conferinței, ministrul Mediului, László Borbély, și Vincent Berrutto, șeful unității Eficacitate energetică al Agenției Europene pentru Competivitate și Inovare, vor vorbi despre energia inteligentă în Europa.
Ultima masă rotundă, "Pentru o politică locală de mediu durabilă și descentralizată", va fi prezidată de primarul localității Beclean, Nicolae Moldovan, la aceasta participând reprezentanți ai administrațiilor locale din Franța, Germania, Olanda și Austria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7664 secunde