Onaca acuză administrația locală pentru starea învățământului constănțean

337

Articole recomandate

Candidatul PD-L la Primăria Constanța, senatorul Dorel Onaca, a susținut o dezbatere pe tema rolului familiei, al școlii și comunității în educarea tinerei generații. Astfel, în sala de protocol a Casei de Cultură, Onaca a abordat, alături de organizatorul evenimentului, fostul inspector școlar general Narciz Amza, probleme precum fenomenul educațional și creșterea infracționalității juvenile în municipiul Constanța. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui dialog între părinți și elevi, candidatul la fotoliul de primar al Constanței prezentându-și propria viziune asupra educației locale și răspunzând întrebărilor care i-au fost adresate.
În ceea ce privește măsurile care ar trebui luate pentru diminuarea fenomenului abandonului școlar, Onaca a atras atenția asupra climatului economico-social creat în Constanța, criticând în sensul acesta actuala administrație locală. Concret, Onaca susține că "familia constănțeană a fost falimentată de nepăsarea și setea de nestins pentru înavuțire a unei administrații locale indecente și total indiferente față de adevăratele nevoi ale celor care le-au acordat votul și încrederea lor".
Totodată, senatorul Dorel Onaca a menționat că, printre prioritățile viitoarei administrații locale se numără accesarea de fonduri europene, reabilitarea termică a tuturor clădirilor cu destinație de locuință, amenajarea căminelor pentru îngrijirea vârstnicilor, a școlilor și grădinițelor.
Nu în ultimul rând, ca un răspuns la problema ridicată de unii dintre constănțenii prezenți la întâlnire, Onaca a făcut referire și la atenția care trebuie acordată unităților de învățământ situate în cartierele mărginașe ale Constanței. La finalul evenimentului, Onaca a conchis: "Adevărata reformă în ceea ce privește învățământul constănțean trebuie să se facă aici, la Constanța, cu forțele și gândirea noastră, nu la Ministerul Învățământului. Primăria trebuie să înscrie învățământul ca obiectiv prioritar!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8548 secunde