Oprea: România și Turcia - doi piloni geostrategici ai NATO

86
1
Oprea: România și Turcia - doi piloni geostrategici ai NATO - oprea-1431080541.jpg

Articole de la același autor

România și Turcia reprezintă doi piloni geostrategici ai NATO, a afirmat vineri vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, după întrevederea avută cu ministrul turc de Interne, Sebahattin Ozturk. 


"În actualul context de securitate, România și Turcia reprezintă doi piloni geostrategici ai NATO. Țările noastre se află în imediata vecinătate a două surse majore de criză, cu impact pentru securitatea regională și globală, bazinul Mării Negre și Orientul Mijlociu Extins, de aceea, în cadrul discuțiilor de astăzi, am convenit asupra necesității de a ne coordona eforturile atât în plan bilateral, cât și în conlucrare cu partenerii noștri din Bulgaria și Grecia", a declarat Oprea. 


Potrivit acestuia, Turcia, ca stat membru NATO, este un partener privilegiat al României în regiune, iar relațiile dintre cele două state sunt fundamentate pe încredere reciprocă și solidaritate. 


"România și Turcia au puternice legături istorice, iar în prezent, în țara noastră, trăiește o importantă comunitate turcă. Pe lângă aceste aspecte, ne unesc interese economice și de securitate, iar găsirea unor soluții viabile este în beneficiul cetățenilor noștri", a subliniat vicepremierul, citat de Agerpres.



Comentează știrea

rodica
9 mai 2015
proiect

Tu trebuie să îți cultivi o atitudine de așteptare pozitivă, indiferent de cursul evenimentelor din lumea exterioară sau de opiniile celorlalți oameni. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6513 secunde