Oprescu e de acord cu organizarea referendumului pentru reducerea numărului de parlamentari, dar nu în ziua alegerilor

1141
Sorin Oprescu, aspirant independent la mandatul de șef al statului a fost prezent, ieri, la Constanța. Potrivit declarațiilor sale, Oprescu a ales varianta a ceea ce chiar el a numit "un periplu electoral" prin țară pentru a se prezenta personal oamenilor și a le care sprijinul în cursa pentru prezidențiale. Definindu-se drept un candidat independent fără "butoane" și fără "stăpâni", Oprescu a explicat că nu neagă faptul că este un om de stânga și că vine din sistemul pe care acum îl combate, dar a precizat totodată că, în opinia sa, cel mai important deziderat ar fi, pentru români, acela de scăpa de "copita" politicului care pare să fi pus stăpânire pe tot.
De remarcat e, însă, că în conformitate cu propriile declarații, Sorin Oprescu a precizat că este de acord cu referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, dar "nu în orice condiții", nu odată cu scrutinul pentru prezidențiale și asta pentru că, susține el, actualul șef al statului, Traian Băsescu, ar fi avut mai multe ocazii, până în prezent, de a realiza acest obiectiv.
În același context, candidatul independent la alegerile din 22 noiembrie a afirmat și că, în situația în care va câștiga mandatul de președinte, premierul va fi, de asemenea, independent, neangajat politic. În această ordine de idei, Oprescu a subliniat: "Nu toți oamenii trăiesc din politică. Sunt și oameni normali la cap", a conchis el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3987 secunde