Opt spitale constănțene au fost preluate de autoritățile locale

1055
Potrivit Hotărârii de Guvern Nr. 529/2 iunie 2010, unitățile sanitare trebuie să treacă în administrarea consiliilor locale și a consiliilor județene. Astfel, prefectul Con-stanței, Claudiu Palaz, solicita pe data de 14 iunie ca cele zece unități spitalicești din Constanța să fie preluate, prin hotărâri de consiliu local, respectiv consiliu județean, de către autoritățile locale. Este vorba despre Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Spitalul de Ftiziologie Agigea și Spitalul de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Me-dicală Eforie Sud, care ar trebui să treacă la Consiliul Județean Constanța. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța ar urma să fie preluat de Consiliul Local Municipal Constanța, iar spitalele municipale și orășenești din Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, precum și Centrul de Sănătate Băneasa ar trebui să ajungă la Consiliile Locale pe raza cărora se află respectivele unități.
Potrivit centralizării efectuate de Prefectura Constanța, din cele zece unități, opt au fost preluate. Cele două spitale care încă nu au trecut în administrarea autorităților locale sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, despre care primarul Radu Mazăre a și declarat că nu-l va prelua până când nu va identifica o sursă de finanțare, și Centrul de Sănătate Băneasa, acolo unde ședința de CL programată pentru 28 iunie nu a avut loc din lipsă de cvorum, ea fiind reprogramată pentru data de astăzi, 2 iulie.
Potrivit declarațiilor făcute de premierul Emil Boc la finalul săptămânii trecute, în cadrul unei videoconferințe, prefecții din toată țara trebuie să predea astăzi situația preluării spitalelor de către autoritățile locale.
Potrivit legislației actuale, 373 de unități sanitare cu paturi trebuie să fie preluate de administrațiile locale. Acest proces are ca termen limită de finalizare data de 10
iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3344 secunde