Nicolae Matei:

"Orașul Năvodari avea, poate mai mult decât oricând, nevoie de primarul Matei"

698
11

Articole recomandate

Recent eliberat din arest, edilul Nicolae Matei a preluat din nou frâiele Primăriei Năvodari. Întors la locul de muncă, el s-a întâlnit

cu angajații din aparatul administrativ, punctând faptul că instituția pe care a administrat-o s-a comportat ca o familie în absența lui.

Într-un interviu acordat postului "Litoral TV", edilul a dezvăluit care sunt principalele decizii pe care le va lua, dar a vorbit și despre proiectele pierdute în tot acest timp. Primarul a estimat și un prejudiciu pentru perioada în care a lipsit de la conducerea Primăriei.

"Mă întorc după o perioadă de aproape opt luni de calvar. Mă întorc de la Guantanamo de România. A fost o perioadă groaznică. Cred că așa a vrut Dumnezeu, să mă întorc, așa au vrut instanțele judecătorești. Cred că orașul Năvodari avea, poate mai mult decât oricând, nevoie de primarul Matei, ca să rezolvăm definitiv problema asta cu centrul de deșeuri industriale periculoase", a declarat Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari.

Pe lângă problema centrului de deșeuri industriale, primarul Nicolae Matei își dorește să compenseze timpul în care nu a fost lăsat să facă ceva pentru orașul Năvodari. Misiunea este cu atât mai grea cu cât prejudiciul adus localității de anularea sau amânarea proiectelor existente se ridică la zeci de milioane de euro.

"Trebuie să mai salvăm, pe cât se poate, din proiectele europene, la care eu, viceprimarul Florin Chelaru și consilierii locali am muncit atât de mult. Sunt proiecte pentru care, din cauza lipsei primarului, au fost refăcute toate procedurile; o parte dintre proiecte sunt pierdute total, altele sunt pierdute parțial și vom plăti corecții financiare, întârzieri, deci vom fi nevoiți să alocăm bani de la bugetul constituit din impozitele și taxele colectate de la cetățenii orașului Năvodari. S-a ajuns la această situație, pentru că primarul Matei a fost smuls, peste voința populară, de la conducerea orașului, și estimez că, prin această smulgere a mea de la conducerea localității s-a creat o pagubă de peste 20 de milioane de euro la bugetul orașului Năvodari. Vom încerca să recuperăm tot ce se poate din aceste proiecte și să le finalizăm", a precizat edilul orașului Năvodari.

O altă problemă o reprezintă proiectele nedepuse în lipsa primarului pentru perioada 2016-2020. Nicolae Matei a dat asigurări că va verifica toată activitatea desfășurată în perioada în care a lipsit.

"Ar fi trebuit între timp să depunem alte proiecte, pentru sesiunea 2016-2020, lucru care în absența mea nu s-a făcut. Deci era nevoie de mine. Voi încerca să mă concentrez în principal pe realizarea proiectelor începute și pentru depunerea altor proiecte. Voi verifica toată activitatea din Primărie, de când am lipsit și până în prezent, și acolo unde voi găsi lucruri nelalocul lor, le vom remedia, iar responsabilii vor da socoteală", a spus primarul Nicolae Matei.

Chiar dacă la prima vedere pare un om sănătos din toate punctele de vedere, lunile petrecute în arest și-au lăsat amprenta asupra stării de sănătate a primarului orașului Năvodari.

"Sper să ies bine din cele două dosare pe care le am, pentru că mi-am precizat poziția procesuală: sunt nevinovat, dar asta este țara în care trăim. În perioada următoare, voi căuta să îmi rezolv și problemele de sănătate, pentru că perioada lungă în care am fost smuls de la conducerea orașului și-a lăsat amprentele, în ciuda tăriei mele de caracter. Voi încerca să îmi duc mandatul de primar până la capăt", a spus edilul orașului Năvodari.

Cu toate acestea, Nicolae Matei ia în calcul o posibilă plecare de la conducerea administrației locale la finalul mandatului său de primar.

"Mă gândesc foarte serios să las cel puțin o perioadă, un mandat, ca să vadă lumea și instituțiile cum este fără Matei la primărie. Nu știu în ce măsură mă va ajuta sănătatea, poate dispoziția, pentru că am și eu copii, familie. Nu cred că o să mai candidez pentru un nou mandat. Să vedem cum este și cu alții. Nici nu se merită, nici nu pot să schimb eu lumea, nu știu dacă toată dreptatea este de partea mea. Nu cred că o să mai candidez, dar voi încerca să îmi termin mandatul și să las finalizate proiectele pe care le-am început, să las orașul altfel; să las orașul așezat, față de cum l-am preluat", a conchis primarul Nicolae Matei.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sanda
29 aprilie 2015
Navodari

A facut atatea lucruri bune in Navodari cu mult peste asteptarile oamenilor . Toti promit in companie electorala dar el chiar a reusit ! A reusit sa-i puna si pe altii la treaba . Cine vine in Navodari ramane placut surprins .

un cetățean
29 aprilie 2015
e mai bine

Când un om se implică în fapte pentru mai binele unei comunități își face cu ușurință mulți dușmani, proști sau puturoși. Matei trebuie sprijinit!

ath
29 aprilie 2015
Apocalipsa dupa matei

Nu am gresit.Am hotarat sa scriu "matei" cu litera mica pentru a nu-l confunda cu personajul sfant.matei al nostru este un bolsevic ordinar.Cum recunoasteti un bolsevic ? Ati invatat gresit.Un bolsevic nu se verifica cu hartia de turnesol.Hartia de turnesol nu se inroseste la bolsevici,cel mult se albastreste pentru ca bolsevicul se crede nobil. Bolsevicul este unic si nemuritor.Bolsevicul nu poate fi inlocuit de nimeni(vezi Stalin,Gheorgiu Dej,Ceausescu,Mazare,matei).Deci,verificati cu atentie Principul Unicitatii.Bolsevicul se crede misionar.El spune ca este trimisul lui Dumnezeu pe pamant(vezi textul de mai sus,matei_principiul divinitatii).Bolsevicul are impresia ca este un sfant(Mazare).Altii se picteaza in biserici alaturi de sfinti. Vointa populara este lege.Bolsevicul nu da socoteala la nimeni pentru ca asa vrea poporul ales de el(Principiul Justitiar).In discursul lui,bolsevicul aminteste de semnul Fiarei(Guantanamo de Romania).Dusmanul bolsevicului este Fiara.(Mein Kampf sau Lupta lui matei cu Fiara).Bolsevicul intra cu bocancii in istorie.Dezgroapa personaje istorice ca sa intre el in cavou.(vanghelie_Cimitirul Belu). Altii isi fac statui si isi ridica mausolee(Gheorghiu Dej).Unii schimba calendarul istoriei.De exemplu,anul 2015 (pe vechi) devine anul 3 dupa Ponta(pe nou).In ce an ne aflam noi acum ? Raspuns corect:Anul 3 Era Ponta(E.P.).Ponta masoara anii din ziua cand a venit el la putere si a cazut Fiara Basista.Si pentru ca toate semnele astea trebuiau sa poarte un nume,un singur nume,spuneti-le mai simpu,PARANOIA ROSIE.

un cetățean
29 aprilie 2015
alandala

Vouă vă dă voie cu Goolge le spital?1? Cred că vă face rău!

Răspuns la: Apocalipsa dupa matei
Adăugat de : ath, 29 aprilie 2015
Nu am gresit.Am hotarat sa scriu "matei" cu litera mica pentru a nu-l confunda cu personajul sfant.matei al nostru este un bolsevic ordinar.Cum...
Calin
29 aprilie 2015
Oferta job

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Sandu
29 aprilie 2015
Navodari orasul nostru

Sa va dea Dumnezeu multa sanatate,sa fiiti mana puternica pentru terminarea drumurilor care leaga Navodariul de restul tarii,sa cunoscut lipsa dumneavoastra,primar bun este acela care face ceva bun pentru orasul sau,nu conteaza culoarea politica,bolsevic...etc. Avem proiecte foarte bune pentru dezvoltarea orasului,sa va dea Domnul sanatate sa le puteti termina. Succes !

Alexa
30 aprilie 2015
Daca ai cazier cum mai poti sa fii primar??

Mafia!!! Ce rusine !! in nici o tara civilizata nu se intampla asta! Un hot= primar!! Bravo vicelui!!! stia el de ce spunea : ''nu stiu eu sa-l intreb pe nicu!!!'' nicu conducea primaria din puscarie!!! chiar nu are navodariul un tanar onest care sa fie primar?? ce tot va agatati de ''a facut bine'' trebuie sa stiti ca nu conta cine era primar ,oricine putea face ceva pentru oras si fara comisioane...... si-a facut buzunarul / conturile cu prostia voastra! va meritati soarta!

Alex
30 aprilie 2015
bine ca stii sa-l pupi in c-r

Esti un prost ! chiar crezi ca face drumurile cu banii lui??? sunt bani de la comunitatea europeana .i-a luat cand a promis ca da % sau cotizatie....si-a facut si el partea cand a licitat lucrarea,.. Doamne fereste de sandu!!!!!!!!

Răspuns la: Navodari orasul nostru
Adăugat de : Sandu, 29 aprilie 2015
Sa va dea Dumnezeu multa sanatate,sa fiiti mana puternica pentru terminarea drumurilor care leaga Navodariul de restul tarii,sa cunoscut lipsa...
navodarean
2 mai 2015
sustinatorii lui matei

Cei ce-l sustin pe matei sunt din gasca lui, niste hoti ce isi pierd afacerile !!

Nicu
4 iunie 2015

Are Navodariul un tanar si din fericire pentru orasul nostru ca tanarul asta mai sunt doar cativa ! Tanarul de careva vorbeam posteaza tot timpul critici si varsa venin , are si timp ca nu are munca , e balbait si prost ,zice ca a terminat la facultate saguna unde toate examenele se iau pe bani da la liceu era corigent , un sarac dintr-o familie de puturosi cu restante la intretinere ! astazi se semneaza Alex :))

Răspuns la: bine ca stii sa-l pupi in c-r
Adăugat de : Alex, 30 aprilie 2015
Esti un prost ! chiar crezi ca face drumurile cu banii lui??? sunt bani de la comunitatea europeana .i-a luat cand a promis ca da % sau...
11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 07 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Ce fură hoții din Năvodari
Pagina a fost generata in 0.4451 secunde