Oraşul Năvodari este într-o continuă transformare. "Avem foarte multe proiecte în plan"

423
Oraşul Năvodari este într-o continuă transformare.
Oraşul Năvodari este unul dintre cele mai cochete locuri din Dobrogea, mai ales prin prisma faptului că în fiecare zi administraţia locală desfăşoară activităţi pentru cosmetizarea acestuia.

Primarul din Năvodari, Florin Chelaru, a avut, recent, o întâlnire cu reprezentanţii Zonei Metropolitane Constanţa pentru a discuta despre proiectele de investiţii pe care le are la acest moment şi despre modalitatea prin care acestea pot fi integrate şi armonizate cu investiţiile şi proiectele Zonei Metropolitane.


Aşadar, printre proiectele pe care Florin Chelaru le are în plan se află extinderea şi amenajarea Şcolii nr. 3 din Năvodari, creșterea eficienței energetice prin modernizarea și extinderea iluminatului public în orașul Năvodari, dar şi finalizarea si modernizarea clădirii cu funcție cultural-recreativă, Casa de Cultură Năvodari.

„Avem în plan să construim o unitate de îngrijire a persoanelor vârstnice şi un centru de zi în oraşul Năvodari. De asemenea, vom îmbunătăţi mobilitatea urbană în oraşul Năvodari pe străzile Rândunelelor, Albinelor, Constanţei, Plopilor, Recoltei, Corbului şi Nuferilor. Vom reabilita şi vom moderniza drumul de acces între localitatea Ovidiu-Zona de litoral Mamaia Sat-Mamaia Nord şi oraşul Năvodari. Vom construi o creşă şi mai multe branşamente de utilităţi, vom reabilita şi vom moderniza Stadionul Flacăra, vom realiza un parc pentru tineret în Mamaia Sat şi vom extinde reţeaua de gaze naturale în cartierul Midia Sat şi în Peninsulă”, a declarat Florin Chelaru.


Totodată, în Năvodari, se vor monta sisteme de supraveghere video şi siguranţă a spaţiului public cu componentă inteligentă de modernizare pentru trafic şi se va construi un azil pentru bătrâni.

Cei care deţin autovehicule electrice vor fi mulţumiţi pentru că se vor amenaja staţii de încărcare pentru acestea, spaţiile publice vor fi dotate cu mobilier urban inteligent şi va creşte eficienţa energetică a clădirii Cămin Nou Liceu.

Eficienţa energetică va creşte la mai multe imobile, cum ar fi clădirea Creşă nr. 20, Grădiniţa nr. 3 Năvodari, clădirea fostului sediu administrativ, numită şi Clădirea 29, şi clădirea Cămin nr.1 Liceu.

Drumul E60, care face legătura între Năvodari, Lumina şi Sibioara, este destul de deteriorat, astfel că acesta va asfaltat şi va avea o nouă faţă.


„Mai avem şi alte proiecte în afară de acestea. Vom construi un pod rutier în Mamaia Nord şi vom executa o lucrare pentru o reţea de canalizare cu apă menajeră în zona de nord a oraşului Năvodari. Vom asfalta trama stradală în zona Mamaia Sat pentru că este neapărat nevoie de acest lucru şi astfel va creşte eficienţa energetică a clădirii Primăriei Năvodari. Neapărat vrem să construim un bazin olimpic în Năvodari şi să construim o zonă de promenadă pe lângă canal. Nu în ultimul rând, vom asfalta principalele artere ale oraşului şi vom extinde rețeaua de piste de biciclete, dar şi trotuarele”, a încheiat Florin Chelaru



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5323 secunde