Pompier din Constanța, lăudat de Ministerul Afacerilor Interne: „Un om care merită aprecieri!”

398
Pompier din Constanța, lăudat de Ministerul Afacerilor Interne: „Un om care merită aprecieri!” - xioanpompierpozabuna-1645535176.jpg

Articole de la același autor

Plutonierul adjutant Ioan Dumitriu este angajat în cadrul Stației de Pompieri Midia – Năvodari iar anul trecut, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia a făcut parte din echipajul ajuns primul la fața locului. Un om despre care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne spun că „merită din plin să fie cunoscut și apreciat”.
 

Redăm în rândurile următoare textul dedicat de ministerul de resort pompierului constănțean pe pagina de Facebook a instituției.

„El este Ioan. El și colegii lui erau de serviciu în acea zi de 2 iulie, atunci când, dinspre Rafinăria Petromidia, s-a auzit o explozie puternică. Nu a fost nevoie să mai fie anunțați. S-au echipat cu toții imediat și au plecat spre locul exploziei. Pe drum, au văzut oamenii cum fugeau dinspre rafinărie.

Ioan a avut atunci un singur gând… să stingă cât mai repede incendiul! Nu s-a gândit nicio clipă la viața lui, ci doar la cea a oamenilor din vecinătatea rafinăriei.

Două ore a durat toată intervenția. Două ore în condiții infernale: fum dens și înecăcios, aer irespirabil din cauza temperaturii ridicate. Era atât de cald, încât simțea cum uniforma de protecție se va topi pe pielea lui. 20 de litri de apă a băut atunci Ioan și tot simțea că se deshidratează!

În jurul salvatorilor ardeau cablurile instalațiilor cu o repeziciune incredibilă, iar capacele de canalizare de la conductele subterane, pur și simplu, săreau în aer din cauza reziduurilor petroliere și a căldurii.

Ioan și camarazii săi se uitau la celelalte instalații din zonă și din priviri se întrebau cât timp mai au până când căldura degajată putea provoca o nouă explozie.

El este Ioan. El și colegii lui au fost într-un infern, anul trecut. Unii le-au zis că au avut o misiune de sinucigași. Ei nu au gândit așa. Știau doar că trebuie să stingă un incendiu, care ar fi pus în pericol viața multor oameni. Și au făcut acest lucru riscându-și propriile vieți. La sfârșit, epuizați, transpirați, murdari de fum, și-au scos echipamentul de intervenție și s-au așezat lângă mașini. Mâinile și picioarele erau umflate de la căldura degajată de incendiu.

- Suntem toți? a întrebat cineva.

După câteva secunde a venit un răspuns:

- Suntem toți!

Este deviza lor, a salvatorilor: Plecăm toți, ne întoarcem toți!

Și au plecat spre unitate, unde, nici bine nu au ajuns, că au preluat o nouă intervenție: un accident rutier cu cinci victime, dintre care, una încarcerată. Nu știm câți dintre noi am fi avut forța să mai mergem la încă o misiune în acea zi. Ei au avut! Și la fel ar face oricând!

El este Ioan, pompier de 15 ani, cu sute de intervenții la activ. Un om de o simplitate și modestie remarcabile. Nu o să vorbească niciodată despre el, ci întotdeauna despre colegii lui.

El este Ioan și, astăzi, am ales să vorbim noi despre el. Pentru că merită din plin. Pentru că el este cel care își riscă viața în fiecare zi pentru a o salva pe a celor aflați în primejdie. Și ca Ioan sunt foarte mulți salvatori!”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4541 secunde