Concurs Orașul Năvodari va avea o nouă bază sportivă

461

Articole de la același autor

Proiectul prin care administrația locală Năvodari dorește reabilitarea unui teren degradat pentru amenajarea unei baze spor-tive se aproprie cu pași repezi de final. Inițiativa, care beneficiază de o sponsorizare de 45.000 lei din partea Grupului Rompetrol, vizează îmbunătățirea condițiilor de mediu existente în comunitatea locală și are la dispo-ziție implicarea multor voluntari din oraș printre care elevi, părinți, persoane din administrația locală. Până în prezent, Primăria Năvodari a asfaltat toata suprafața destinată realizării terenurilor de sport, a amenajat un spațiul verde prin plantarea de copaci și vegetație ornamentală, a însămânțat gazon, a realizat o alee cu pavele și a montat băncuțe și coșuri de gunoi.
Din banii alocați de Rompetrol au fost achiziționate o suprafață de joc din gazon artificial pentru terenul de handbal/fotbal și două sisteme de baschet. În plus, a fost construită o tribună de spectatori și s-au realizat marcajele pentru terenurile de baschet, de volei și pentru pista de atletism. Paralel cu aceste lucrări, au avut loc sesiuni de informare a elevilor, în cadrul celor trei școli din Năvodari, în ceea ce privește importanța practicării unui sport pentru menținerea unei bune sănătăți. Elevii au aflat despre efectele negative ale unei alimentații dezechilibrate și ale lipsei de activitate fizică. Aceștia au fost încurajați
să-și pună la încercare inteligența, voința și rezistența în fața tentațiilor oferite de reclamele care prezintă dulciuri, fast-food-uri și alte alimente nesănătoase și motivați să practice un sport, cu consecvență. În cadrul aceleiași inițiative a fost dat startul concursului "Reciclează! Viața ta contează!" prin care participanții sunt îndemnați să lucreze în echipă și să confecționeze obiecte sportive din diverse materiale reciclabile. La finalul celor două săptămâni de concurs, va fi organizată o expoziție cu toate opere copiilor, iar cele mai bune patru lucrări vor fi premiate cu mingii de handbal, baschet, volei și fotbal. De asemenea, toți elevii vor primi diplome de participare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5114 secunde