Tot mai multe semnale

Se pregătește fraudarea referendumului?

1248
3
Se pregătește fraudarea referendumului? - votgf11-1320357871.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Claudiu Palaz a anunțat, ieri, că în ultimele zile, mai mulți președinți ai secțiilor de votare, atât din municipiul Constanța, cât și din județ, au solicitat renunțarea la calitatea de responsabili de secție pentru referendumul pe care Consiliului Județean Constanța îl va organiza în data de 6 noiembrie.
Potrivit prefectului, motivul pe care președinții secțiilor de votare l-au invocat este legat, în principal, de teama de fraudare.
"Nu se știe exact de ce au renunțat, și-au menționat motivele în cererile de votare. Cei patru președinți, care mi-au solicitat ajutorul astăzi de dimineață (ieri – n.r.), spun că au renunțat pentru că știu cu exactitate că se vor fura voturile, așa mi-au declarat. Așa spuneau toți patru, că le este teamă că se va frauda referendumul. Au venit să-mi solicite ajutorul pentru că, din câte au spus, la ultima întrunire pe care au avut-o legată de organizarea referendumului au fost amenințați și li s-a zis că doar dacă au un picior rupt ar putea renunța, adică să aducă o dovadă că au fost în spital. Le-am sugerat să meargă direct la Tribunal pentru că eu
nu-i pot ajuta nefăcând parte din Comisia de organizare a referendumului", a declarat prefectul Palaz.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat că încă nu există o situație centralizată privind cererile depuse de către cei care vor să renunțe, dar numărul este destul de mare.
Un alt motiv care i-ar fi putut speria pe președinții de secții este faptul că există speculații potrivit cărora CJC, odată văzut cu sacii în căruță, va uita să restituie banii cheltuiți de administrațiile locale pentru demararea acestei acțiuni. Reamintim că mai mulți primari din județ s-au declarat împotriva referendumului, menționând că banii care se vor cheltui în acest sens erau mult mai folositori pentru necesitățile comunelor. În plus, edilii au semnalat faptul că există posibilitatea ca sumele promise de CJC pentru organizarea referendumului în fiecare comună din județ să nu ajungă în toate localitățile, iar președinții secțiilor de votare să devină "voluntarii" CJC. O parte dintre primarii constănțeni i-au înștiințat deja pe cei care vor munci în secțiile de votare că este posibil să nu-și primească sumele promise.

PDL crede că se prefigurează fraudarea referendumului
Tot în cursul zilei de ieri, președintele Organizației județene a PDL, Gigi Chiru, a emis un comunicat prin care face referire la o posibilă tentativă de fraudare a referendumului. Textul se vrea a fi "un semnal de alarmă cu privire la posibila fraudare a referendu-mului mincinos împotriva desființării județului Constanța".
În comunicat se menționează că, în ultimele două zile, membrii partidului din Birourile Electorale de la nivel județean au întâmpinat probleme serioase în momentul în care au dorit să își comunice calitatea de reprezentanți ai PDL în secțiile de votare. Astfel, spune Chiru, mai mulți președinți ai secțiilor de votare fie nu au fost de găsit, fie au refuzat să primească delegațiile reprezentanților PDL sau au evitat constituirea secțiilor de votare în cursul zilei de ieri.
"Absența reprezentanților PDL lasă drumul deschis către fraudarea alegerilor de către reprezentanții USL din secțiile de votare, în cârdășie cu președinții Birourilor Electorale ale Secțiilor de Votare, în sensul fabricării prezenței de jumătate plus unu ce este ordonată de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, activului de partid social-democrat-libe-ral, precum și propriei mașinării de manipulare a opiniei publice", se menționează în comunicat.
Chiru spune că pentru împiedicarea reprezentanților PDL de a face parte din secții, organizația județeană va depune plângeri penale împotriva președinților de secții de votare pentru nerespectarea prevederilor Legii 3/2000.
Liderul PDL solicită Biroului Electoral de Circumscripție Județean "să ignore directivele președintelui Consiliului Județean Constanța și să ia toate măsurile necesare pentru respectarea legislației în domeniu, precum și pentru asigurarea unui proces electoral corect și transparent".

Comentează știrea

george
4 noiembrie 2011
fraudarea referendumului

ca sa nu va temeti de fraudare, trebuia sa nu boicotati referendumul in speranta ca va fi invalidat prin neprezentarea a 50% + 1 din locuitori, dar ce sa faci, ordinul lui Zeus e ordin asa ca stati acasa; nu fiti tristi, vine randul vostru la anul, cand o sa furati la greu cu 'corespondenta',cu Baconschi, cu mortii din cimitir si alte metode 'democratice' specialitatea pdl

tataie
4 noiembrie 2011
jigodii

Fiti ai dracului de hoti si de banditi nemernicul ala acistigat in 2009 cu voturi furate in diaspora pregatiti frauda colosala la anul prin corespondenta si incercati sa va dati victime cum dumnezeu mai credeti ca un om cu un dram de minte var mai vota dupa ce va-ti batut joc de tara asta.

Catalin
4 noiembrie 2011
Un comentariu ciudat

M-a pus pe ginduri comentariul nr.14 facut la articolul "Romania nu e stat national" din ziarul Telegraf.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cutremur în PSD Constanța
Pagina a fost generata in 0.4639 secunde