Șantaj ordinar

2397
9

Articole de la același autor

Nu credeam că nesimțirea, josnicia și mizeria pot fi atât de puternic imprimate în ADN-ul administrației pesediste de la Constanța. De la primărie și până la consiliul județean, personajele care ne păstoresc destinele și conduc un oraș și un județ apasă nemiloase pe grumazul cetățeanului pentru a-și duce politica de japcă la bun sfârșit.
Grohăitoare nefericite, cu râtul permanent în banul public, puțind de la o poștă a abuz și tiranie, răscolesc satele, comunele și orașele în căutarea județului dispărut. Dacă nu ați auzit încă, județul Constanța va fi desființat, cetățenii dobrogeni urmând să ajungă, prin alunecare, în Bulgaria sau, mai rău, în Marea Neagră. Poate de aceea sunt disperate mamiferele respective. Nu știu să înoate, și nici în bulgărește nu o rup prea bine. Așa că au pus de un referendum, ieftin, de 20 de miliarde. Ceea ce e strigător la cer este maniera mafiotă în care iubiții noștri devoratori, pardon, conducători aleg să organizeze acest scrutin popular. Prin minciună și șantaj. Dacă ieri scriam în Cuget Liber despre gogomăniile unor oameni disperați că își pierd scaunul, mai nou trebuie să atragem atenția asupra umilinței și presiunilor pe care acești indivizi le exercită asupra pensionarilor și oamenilor amărâți. Și ce alt prilej ar fi putut fi mai bine folosit decât împărțirea tradiționalelor sacoșe cu pui și făină.
Fiecare beneficiar al pachetelor cu alimente a fost avertizat, în momentul în care își lua puiul în primire, că dacă mai vrea să vină și în decembrie să meargă duminică la vot și să voteze împotriva desființării județului. Ieșeau pensionarii disperați, fugind spre case, căutându-și buletinele și cărțile de alegător, că doar nu o să-și dea ei bunătate de pui pentru un amărât de vot. Din păcate, așa au făcut de fiecare dată.
Însă, din câte știm, pachetele alimentare respective se acordă în baza unor criterii sociale bine stabilite, fiind plătite din bugetul Constanței, adică din taxele și impozitele constănțenilor. Nu din buzunarele lui Mazăre, nu din afacerile și tunurile consilierilor locali, nu din învârtelile șmecherilor care intră în birourile Primăriei și ale Consiliului Județean ca la ei acasă.
Cum își permit aceste arătări să-și pună labele mizerabile în grumazul sărmanilor, dându-le de ales: ori la vot, ori la foame? Băi nesătulilor, alimentele astea nu le-ați adus din vilele voastre luxoase, ci tot din banii amărâților pe care îi șantajați sunt cumpărate.

Comentează știrea

AntiDobiBok
4 noiembrie 2011
Sud-Estul Romaniei

Hai sechetir,pidilic neno....,cu Dobrogea Noua cu tot!!!

admirator
4 noiembrie 2011
felicitari!

Parca va mai reveniti nitel.... Continuati!

meloman
4 noiembrie 2011
AntiBok are o toba

AntiBok are o toba/Bum,bum,bum/Si o tine dupa soba/ Bum,bum,bum/Toata ziua vrei,nu vrei/Bate-n tinichiaua ei/ AntiBok are o toba,Bum,bum,bum.

lili
4 noiembrie 2011
La multi ani stapine!

Sluga basista pupdosista bravo iti da o prima sefu (patronu de la ,,Dobrogea Noua ",sau de la ala care l-a facut patron)

constantean de constanta
4 noiembrie 2011
jaf legalizat

Bravo Cosmine, articol pertinent 100%. Din nefericire vom mai avea ocazia sa fim "surprinsi" de astfel de fapte si actiuni ale "politicienilor" din Romania, desigur pe banii si pe nervii nostri.

pensionar
4 noiembrie 2011
muriti javrelor

nu v-ar fi rusine sa va bateti joc de amarati. nu e suficient ca ii tineti in strada, in frig, in ploaie, dar ii mai si umiliti si ii santajati nesimtitilor. o sa va bata dumnezeu pentru miselia voastra. ii multumesc domnului ca nu am nevoie de pachetele lui mazare care, apropo, sunt mai scmumpe decat daca le-ati lua din real sau din metro

europeanu
4 noiembrie 2011
Bravo,Cosmine !!!

In sfarsit iese adevarul la suprafata.Un singur dor mai am.Sa-i vad pe cei doi,porcul bolnavior de spondiloza intersectabila cu ratanul hot mazare la Poarta Alba.Si sa nu uiti Cosmine sa-i mascaresti si pe cei ce-i sustin pe banditi si anume justitia spagoasa de doi lei.Un sictir mare din partea mea si celor care posteaza din curtea secaturilor.

con
4 noiembrie 2011
Grea meserie gazetaria asta

Cosmin , limbajul folosit in acest articol nu iti face cinste nici tie nici celor care te platesc sa scrii in acest fel . Daca la nivel de rationament ti-as da dreptate pana la un punct la modul in care pui problema nu iti pot da dreptate de loc. De ce nu esti la fel de acid si cu puterea PDL? Probabil pt ca asta este directia impusa gazetei la care luccrezi ...

George Bosanceanu
4 noiembrie 2011
cum le sti tu pe toate ma japcorozan sau cum te chiama

Nu va este rusine sa sa va intitulati cotidian independent? Voi slugile lu` base si nenorocitii aia de la telegraf slugile lu` mazare iar noi, prostii, suntem la mijloc si va bateti joc de noi prin minciunile pe care le publicati Voi sunteti ziaristi mai pacalitilor? Oare puteti sa ma credeti ca-mi este sila de voi. Cumpar Cugetu si Telegrafu doar pentru a sterge parbrzu la masina si vreti sa va spun ceva? cerneala cu care tipariti este cam proasta(lasa dare pe geam si sigur nu o sa va mai cumpar ziaru ca mai mult murdareste si nici la wc nu merge ca hartia este de prosta calitate.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Referendum pe datorie
Pagina a fost generata in 0.5674 secunde