Orban: Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală

95
Orban: Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală - masca-1595625371.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a noului coronavirus va fi introdusă în carantină, dacă situația o va impune. 


"E o procedură de carantină pe baza evaluării făcute de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului acțiunii, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se poate hotărî carantinarea unei localități, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate și a unei regiuni, dacă este vorba de o răspândire foarte mare a virusului. (...) Când va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locală unde există o răspândire amplă a virusului, în primul rând ca să protejăm zonele învecinate și în al doilea rând să luăm măsurile în rândul comunității locale pentru a stopa răspândirea virusului", a declarat Ludovic Orban vineri, citat de Agerpres.


Premierul a adăugat că obiectivul Guvernului este acela de reduce răspândirea virusului, numărul de îmbolnăviri zilnice și numărul de cazuri active.


"Am făcut o mobilizare fără precedent a instituțiilor de control. Practic, suntem într-o acțiune constantă, sigur, direcționată strategic în special pe zonele în care există activități cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apăra pe cei corecți, pe cei care-și apără sănătatea de cei care nu respectă legea și regulile", a spus Orban. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9045 secunde