Orban confirmă amânarea deciziei privind aderarea României la spațiul Schengen

168
Orban confirmă amânarea deciziei privind aderarea României la spațiul Schengen - leonardorban1-1347358871.jpg
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a confirmat, într-o declarație pentru Mediafax, anularea de către președinția cipriotă a Consiliului UE a reuniunii din 19-20 septembrie a Consiliului JAI, în care trebuia să se discute aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Vă pot confirma că reuniunea a fost anulată și toate subiectele aflate pe agendă au fost reprogramate pentru următoarea reuniune, de pe 25 octombrie", a declarat Orban.

Întrebat care au fost considerentele care au dus la anularea acestei reuniuni, Orban a arătat că decizia a fost luată de președinția cipriotă a Consiliului UE, cu consultarea statelor membre, în condițiile în care "nu s-au întrunit toate elementele pentru lărgirea spațiului Schengen".

"E posibil ca, în condițiile în care nu s-au întrunit toate elementele pentru lărgirea spațiului Schengen, să fi fost luată această decizie. E o decizie care se ia de către președinția Consiliului, cu consultarea statelor membre", a precizat Orban.

De asemenea, întrebat dacă sunt și alte țări UE care s-au alăturat Olandei în opoziția pentru intrarea României și Bulgariei în Schengen, Orban a arătat că au fost niște semnale din partea Germaniei și e posibil să mai fie vorba și de alte state.

"Sunt niște semnale de exemplu din partea Germaniei și e posibil să fi fost și alte state membre, dar nu sunt la curent în momentul de față", a afirmat ministrul Afacerilor Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5083 secunde