Orban le cere lui Tătaru și Anisie să publice "o formă aproape definitivă" cu regulile pentru începerea școlii

110
Orban le cere lui Tătaru și Anisie să publice

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban le-a cerut luni miniștrilor Sănătății și Educației, Nelu Tătaru și Monica Anisie, să definitiveze regulile pentru începerea școlii, din 14 septembrie, astfel încât acestea să fie publicate marți.


"Domnul ministru Tătaru și cu doamna ministru Anisie, solicitarea mea este ca în cursul zilei de astăzi să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului comun privind reluarea școlii, începerea anului școlar și cel târziu mâine dimineață să avem o ședință împreună cu doamna vicepremier Turcan, astfel încât să putem publica mâine ordinul. Dacă aveți anumite diferențe de abordare pe anumite teme, împreună cu doamna vicepremier și cu dumneavoastră, vom lua decizia astfel încât marți să fie publicată, astfel încât să existe o predictibilitate, să putem pune în mișcare întreg mecanismul de pregătire a școlilor în bune condiții", a spus Orban, la începutul ședinței de Guvern.


Nelu Tătaru a spus că după dezbaterea moțiunii de cenzură se vor întâlni și vor definitiva acest ordin.


Noul an școlar începe peste două săptămâni, iar până acum există doar un set de propuneri din partea Ministerului Sănătății.


Cert este că modul în care va începe școala este decis anul acesta, în premieră, de fiecare unitate de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19.


Direcțiile de Sănătate Publică trebuie să informeze, până în 7 septembrie, Inspectoratele Școlare privind situația epidemiologică, acestea urmând să propună scenariul de începere a școlii. Comitetele pentru situații de urgență vor emite, până în 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ.


Cele 3 scenarii pentru începerea noului an școlar


În funcție de situația epidemiologică generală, de particularitățile regionale și de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, autoritățile implicate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirilor vor pune în aplicare următoarele scenarii, potrivit draftului Ministerului Sănătății:


Scenariul 1:
Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție


Scenariul 2:
Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și
Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție


Scenariul 3:
Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7028 secunde