Ovidiu Silaghi a demisionat din Camera Deputaților

108
Ovidiu Silaghi a demisionat din Camera Deputaților - ovidiusilaghi-1378202787.jpg

Articole recomandate

Liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din Camera Deputaților. Anunțul a fost făcut astăzi, în plenul Camerei, de președintele forului legislativ, Valeriu Zgonea.

Totodată, plenul Camerei a aprobat, cu majoritate de voturi, vacantarea postului de deputat al lui Silaghi.

Luni, conducerea Camerei Deputaților decisese să trimită Comisiei juridice cererea procurorului general în privința urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi.

Urmare a demisiei lui Silaghi din Parlament, nu mai este necesară aprobarea de către Camera Deputaților a declanșării urmăririi penale a acestuia.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) a solicitat, în 19 august, Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influență.

"În conformitate cu dispozițiile art. 109 alin. 2 din Constituția României și art. 12 și 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum și ale Deciziei Curții Constituționale nr. 270/2008, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Silaghi Ovidiu Ioan, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de PICCJ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2843 secunde