Ovidiu Silaghi, audiat la DNA pentru trafic de influență

99
Ovidiu Silaghi, audiat la DNA pentru trafic de influență - ovidiusilaghi-1380271009.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat astăzi la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a interveni la persoane cu funcții de decizie din CNADNR în sprijinul unui contract al firmei omului de afaceri, scrie Mediafax.


Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi i-a cerut lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinații din Europa.


Silaghi s-ar fi angajat, în schimbul servicului cerut lui Iordache, să intervină la funcționari din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor), pentru ca instituția să efectueze în termen plățile aferente contractelor încheiate cu societatea Romstrade, dar și pentru continuarea derulării contractelor, deși termenele lucrărilor erau întârziate.


Fostul ministru al Transporturilor a fost în 12 septembrie la DNA pentru a lua la cunoștință acuzațiile care îi sunt aduse în acest dosar. Ovidiu Silaghi declara atunci că a citit înștiințarea de urmărire penală, dar nu a văzut încă probele.


Întrebat dacă procurorii mențin acuzația că a primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache pentru a interveni la persoane cu funcții de decizie din CNADNR în sprijinul unui contract al firmei omului de afaceri, fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a spus că acuzația este nefondată, pentru că este absurd să primește bani ca să rezreziliezi un contract care deja era reziliat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6523 secunde