Parlamentari juriști nemulțumiți de modificările la Statut privind incompatibilitatea avocaților

144
Parlamentari juriști nemulțumiți de modificările la Statut privind incompatibilitatea avocaților - valeriuzgonea62498900-1360226816.jpg
Mai mulți parlamentari din Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului și-au manifestat, miercuri seară, nemulțumirea față de modul în care a fost modificat Statutul parlamentarilor în cadrul comisiei de specialitate, ca urmare a solicitării de reexaminare. Potrivit Agerpres, o serie de parlamentari juriști i-au cerut miercuri seară socoteală președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru modul în care a fost redactat raportul comisiei de specialitate în cazul solicitării de reexaminare formulată de șeful statului, potrivit unor surse parlamentare.


Între cei nemulțumiți s-au numărat liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, senatorul PSD Șerban Nicolae, senatorul UDMR Mate Andras, care au semnalat faptul că între modificările aduse la Statut s-ar propune starea de incompatibilitate a parlamentarilor cu calitatea de avocat, au menționat sursele citate. Astfel, în raportul Comisiei de Statut se precizează la secțiunea privind incompatibilitățile: 


"Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu funcțiile publice de autoritate prevăzute la art. 81 alin. (2) și la art.82'1 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare".
În secțiunea de motivare a amendamentului adus se arată că propunerea este "pentru îndreptarea unei necorelări existente în Legea nr. 161/2003". "Fără această corelare nu ar exista incompatibilitatea prevăzută la art. 82'1 (incompatibilitatea cu calitatea de avocat)", se arată în explicația la modificarea propusă la Statut.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3176 secunde