Parlamentarii ar putea deveni înalți funcționari publici fără a da concurs

152
Parlamentarii ar putea deveni înalți funcționari publici fără a da concurs - parlamentariiarputeadeveni-1457027081.jpg

Articole de la același autor

Deputații și senatorii care au exercitat un mandat complet de parlamentari și au studii superioare și diplomă de licență pot deveni înalți funcționari publici fără a da concurs, se arată

într-o propunere legislativă privind modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, înregistrată recent la Senat.

Cei 37 de senatori de la PSD, UNPR, PNL, ALDE și independenți, inițiatori ai propunerii legislative, consideră că "legea este în prezent extrem de restrictivă cu privire la intrarea în Corpul funcționarilor publici, stabilind ca singură condiție de profesionalizarea funcției publice concursul".

"Legea nu este actualizată la cerințele de dezvoltare ale societății și nu are în vedere eficiența administrației publice și calitatea managementului în administrație, dar și experiența dobândită pentru a ocupa diferite funcții de conducere. În practica Uniunii Europene, profesionalizarea funcției publice nu se limitează la a fi ocupată numai prin concurs și instituie tratamente juridice distincte pentru anumite categorii de persoane", se arată în expunerea de motive.

Totodată, în propunere se mai precizează că intrarea în categoria înalților funcționari publici se poate face prin concurs național sau de drept, pentru parlamentarii care au exercitat cel puțin un mandat de parlamentar întreg. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.135 secunde