Parlamentarii au început proceduri de modificare a regulamentelor și elaborare a codului de conduită

53
Birourile permanente reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au decis, marți, să organizeze un colectiv de lucru care să inițieze un proiect de modificare a regulamentelor fiecărei Camere și a regulamentului comun și să elaboreze codul de conduită parlamentar.

"Decizia principală a fost aceea de a se organiza un colectiv de lucru pentru a iniția un proiect de modificare a regulamentelor, a regulamentului comun și pentru elaborarea codului de conduită parlamentar", a declarat, astăzi, secretarul Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

El a precizat că regulamentul comun nu a mai fost actualizat de foarte mult timp și era nevoie de o astfel de modificare.

Totodată, potrivit lui Nicolicea, regulamentele Camerei și al Senatului trebuie puse în acord astfel încât să nu existe proceduri diferite la Senat față de Camera Deputaților.

Nicolicea a mai spus că cele două regulamente ale Camerelor trebuie să fie puse în acord și cu Statutul parlamentarului.

"După ce acest proiect va trece de colectivul de lucru, el va intra în procedură parlamentară, la comisile comune sau comisiile de specialitate, la fiecare Cameră, în cazul regulamentelor, și se va da votul în plen", a mai spus Nicolicea.

El a afirmat că se dorește ca acest colectiv de lucru să fie unul reprezentativ, fiind format din liderii grupurilor parlamentare, în așa fel încât modificările aduse să întrunească, dacă e posibil, consensul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2952 secunde