"Parlamentarul tău îți ascunde ceva!"

362

Articole recomandate

Institutul pentru Politici Publice a lansat, joi, campania "Parlamentarul tău îți ascunde ceva!". Este, de fapt, un apel la transparență și respon-sabilitate adresat președinților celor două camere ale Parlamentului. Solicitarea se referă la publicarea, din oficiu, pe site-urile Senatului și Camerei Deputaților, a informațiilor detaliate referitoare la cheltuielile publice cu parlamentarii.
IPP atrage atenția asupra faptului că, până acum, transparența s-a manifestat mai mult la nivel declarativ, în seminarii, emisiuni de radio și TV și a fost mai puțin pusă în practică.
IPP solicită pe această cale publicarea lunară a informațiilor despre cazare, indemnizații, diurne, transport, autovehicule, achizițiile din birouri, comunicații.
IPP sancționează reprezentanții celor două camere pentru lipsă de transparență și critică atitudinea acestora amintind că în demersul lor de a informa cetățenii, institutul se confruntă cu această situație de cinci ani.
"Informații despre câți bani publici se cheltuiesc cu aleșii și cum lucrează efectiv fiecare dintre senatorii și deputații din România nu trebuie oferite nici preferențial, nici în urma unor procese în instanță. De 5 ani de zile IPP este nevoit să acționeze în instanță Camera și Senatul pentru acces la informații despre cheltuielile cu parlamentarii. Când instanța a dat dreptate IPP, Senatul și Camera au cerut bani Institutului pentru copii după documentele contabile pe care le-ar fi putut trimite electronic. Multe copii au fost ilizibile sau intenționat incomplete pentru a demobiliza asemenea idei ale membrilor Institutului", se arată în comunicatul transmis de IPP.
Apelul IPP se adresează tuturor cetățenilor, dar mai ales repre-zentanților Parlamentului "care nu au nimic de ascuns" și vor să susțină această inițiativă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.742 secunde