"Partidele fac o greșeală amestecându-se în desemnarea procurorilor"

132

Președintele Traian Băsescu a declarat că partidele politice care s-au amestecat în procesul de desemnare a procurorilor fac o "greșeală extraordinară", asigurând însă că nu s-a reușit nicio influențare în acest sens. "Este o eroare extraordinară pe care o fac partidele politice amestecându-se, încercând să facă presiuni, încercând să dea soluții pentru desemnarea procurorilor. Vreau să știți că nimeni nu va reuși să influențeze acest proces decât instituțional, fiecare în zona lui de responsabilitate", a afirmat Băsescu.


El a subliniat că va continua să protejeze justiția, parchetele și instanțele, de orice ingerință politică, în măsura în care va afla despre astfel de cazuri. De asemenea, Băsescu a evidențiat că legea privind desemnarea conducerii Parchetelor subliniază că în procedură au răspundere numai ministrul Justiției, președintele României și CSM, care avizează consultativ.
"Nu e o responsabilitate nici a societății civile, nici a partidelor politice, nici a procurorilor", a mai spus Băsescu, citat de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3909 secunde