Partidul AUR a rămas fără candidat la Primăria Mangalia

16421
3
Partidul AUR a rămas fără candidat la Primăria Mangalia - trusca1714840559-1714852893.jpg
Partidul lui George Simion a rămas fără candidat la Primăria Mangalia după ce Tribunalul Constanța a hotărât, definitiv, că Vasile Cosmin Trușcă nu poate candida la funcția de primar al municipiului Mangalia.

Inițial, candidatura acestuia fusese validată de Biroul Electoral de Circumscripție Nr.2 Mangalia dar Ozghiun Menabit, (candidat la Primăria Mangalia din partea Alianței Noi suntem Mangalia) a contestat candidatura lui Cosmin Trușcă la Primăria Mangalia, din partea AUR. Pe fond, contestația a fost admisă de Judecătoria Mangalia.

„Admite contestația formulată de contestatorul Menabit Ozghiun, în contradictoriu cu intimatul Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 2 Municipiul Mangalia, împotriva Hotărârii nr. 17 din 29.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Municipiul Mangalia. Anulează Hotărârea nr. 17 din 29.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripție nr. 2 Municipiul Mangalia și, în consecință, respinge candidatura intimatului Trușcă Cosmin Vasile pentru funcția de primar al Municipiului Mangalia din partea Alianței pentru Unirea Românilor – AUR“, potrivit soluției pe scurt.

Decizia nu a fost definitivă, așa că Trușcă a atacat-o cu apel, care a fost soluționat la Tribunalul Constanța. Instanța a decis să respingă apelul declarat, ca nefondat, fără altă cale de atac.

„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul pârât TRUSCA COSMIN VASILE împotriva sentinţei civile nr. 684/02.05.2024 pronunţate de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 2308/254/2024, în contradictoriu cu intimatul contestator MENABIT OZGHIUN şi intimatul pârât BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE NR. 2 MANGALIA. Definitivă. Prezenta decizie se comunică biroului electoral de circumscripţie care a pronunţat hotărârea contestată, conform art. 54 alin. 8 din Legea nr. 115/2015. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.05.2024”, se spune în soluţia Tribunalului Constanţa.



Pe de altă parte, candidatura lui Truşca a fost contestată şi de actualul primar Cristian Radu şi a avut acelaşi parcurs. Mai exact, admisa la Judecătoria Mangalia şi rămasă definitivă la Tribunalul Constanţa. 


Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul pârât TRUSCA COSMIN VASILE împotriva sentinţei civile nr. 682/02.05.2024 pronunţate de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 2306/254/2024, în contradictoriu cu intimatul contestator RADU CRISTIAN şi intimatul pârât BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPŢIE NR. 2 MANGALIA. Definitivă. Prezenta decizie se comunică biroului electoral de circumscripţie care a pronunţat hotărârea contestată, conform art. 54 alin. 8 din Legea nr. 115/2015. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.05.2024.


Din câte se pare, candidatura lui Truşcă a fost respinsă pe motiv că listele prezentate aveau semnături strânse pentru un alt candidat. Mai exact, pentru Daniel Coleașă, care ar fi urmat să candideze din partea AUR doar că a fost schimbat cu câteva ore înainte de a merge la Biroul Electoral. Concret, coordonatorul judeţean Mohammad Murad a decis să-l retragă pe Coleașă și să meargă la alegerile din 9 iunie cu Trușcă. În consecință, ar fi șters numele lui Coleașă de pe liste și l-au trecut pe noul candidat ceea ce a atras atenţia contracandidaţilor care au contestat decizia în instanţă.



Comentează știrea

pe scurt, esenta adica motivul ?
5 mai

1poza si 3randuri cu motiv si era minimum pt. 1articol adecvat ! Exact pe specificul tarii e si articolul, multa formalitate si nimica de substanta !

Jigodie
5 mai

Dragi mangalioti! Cu parere de rau va relatez faptul ca acest duet Radu-Menabit , functioneaza de minune. Si nu , Aur nu era si nu este o solutie! Tot ce misca in tara asta este aparatul securist numit MAI care conduce din umbra! Si strategia MAI e fantastica , ca da roade de fiecare data! De ce!?! Pentru ca folosesc jocul Alba-Neagra ca parghie: unul joaca bilele in pahare ->MAI , iar ceilalti >[Radu Pnl, Menabit-agent strunit bine de MAI, prieten la catarama cu RC care e uluit si el de stilul actoricesc al tatarului, Ozzy multumindu-se cu pozitia doi - care presupune excursii in tari exotice pe banii contribuabilului, Psd Foleanu care e in coalitia Pnl cu Rc si sunt emotionata pana la lacrimi de discursul lui "Buna seara, Mangalia", Semiran Usr- si ea trebuie sa joace dupa cum zice rc pnl MAI , nu stiu daca si Zamo care a fost Per si acum e Reper ->dar aici e singura sansa sa mai scapati de Radu Cristian , DACA , acest Zamosteanu nu este si el inglobat in aparatul neosecurist MAI, si nu in ultimul rand , George Simion care joaca cel mai bine teatru dintre toti , fiind indubitabil artistul MAI desavarsit] se fac ca.., castiga , iar votantii sunt entuziasmati de aceasta sceneta fabuloasa , si ii voteaza pe acesti escroci neosecuristi; cei care ati mai ramas pe la Mangalia cu drept de vot, cu parere de rau va spun ca nu prea mai aveti ce vota , dar ca sa nu va moara speranta , puteti incerca cu Zamosteanu si partidul Reper despre care nu vorbeste nimeni nimic. Daca sunt de buna credinta, si, presupunem prin absurd ca nu fac jocul MAI ca si ceilalti , mai ales ca a fost in Per cu alde Ozzy MAI, atunci va fi o palma data acestor escroci foarte bine antrenati de securitatea MAI. Buna ziua Mangalia! Sarbatori fericite si Hristos a Înviat!

Vasile B
5 mai

Singurul politician care a facut ceva in functie este Semiran Abdurefi, care este si consilier judetean. Până la aceasta femeie, eu nu am vazut pe nimeni sa opreasca vreo constructie ilegala in Mangalia, are mai mult curaj decat toti barbatii politicieni la un loc! Despre padurea pentru care se lupta, nici nu mai e ceva de spus, este recunoscuta in toata tara pentru Comorova, imi vorbesc despre asta proeteni din Bucuresti. Eu ii urmaresc activitatea si e o femeie politician cum putine exista! Eu o votez, este un exemplu pentru modul in care trebuie sa se prezinte in fata electoratului un politician. Bafta!

Pagina a fost generata in 0.4799 secunde