Pasarelele din stațiunea Mamaia vor fi gata în curând. Cum vor arăta și cât costă

2215
9

Articole de la același autor

În cursul zilei de vineri, s-a desfășurat în stațiunea Mamaia, evenimentul organizat cu ocazia începerii lucrărilor de construcții aferente proiectului "Îmbunătățirea accesului în stațiunea Mamaia prin construirea unor pasarele pietonale", proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Evenimentul a debutat cu o slujbă oficiată de IPS Teodosie și un sobor de preoți, la fața locului fiind prezentă conducerea Primăriei Constanța, consilieri locali, consilieri județeni, dar și simpli constănțeni aflați în trecere. Prezent la eveniment, primarul Constanței, Radu Mazăre, a spus că este convins că pasarelele vor fi adevărate lucrări de artă.  "Ne-am înțeles cu un arhitect din București care le-a proiectat și a înțeles cam ce vroiam", a spus edilul. La rândul lui, viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că vor fi treceri provizorii în locurile unde se ridică pasarelele, care vor fi desființate atunci când se termină construcția lor. Revenind la pasarelele pietonale, re-prezentanții administrației publice locale au explicat că ele vor face trecerea de pe partea lacului a stațiunii, către partea cu plaja. Trei astfel de treceri suspendate vor fi amplasate în trei puncte cheie ale stațiunii: una între Satul de Vacanță și Piațeta de la Perla, una în dreptul Piațetei de la Cazino și una în fața Hotelului Rex. Fiecare dintre ele reprezintă un simbol al orașului de la malul mării. Astfel, prima va avea formă de iaht, cea de-a doua va fi ridicată în formă de năvod cu pescăruși, iar cea de-a treia va înfățișa un val.  Pasarelele vor avea o lungime de 16 până la 18 metri și vor fi gata, cel mai probabil, în luna decembrie. Scopul realizării acestui proiect este acela de a fluidiza traficul auto și pietonal pe Bulevardul Mamaia. Întreaga inițiativă are o valoare de 10 milioane de lei. Conform proiectului, prima pasarelă, respectiv, pasarela "Iaht" va fi amplasată la intrarea sudică în Mamaia, la trecerea de pietoni semaforizată de lângă Satul de Vacanță. Ea va avea forma punții unui iaht, cu proră și catarg. Accesul pietonilor se va face din Satul de Vacanță și dinspre Piațeta de la Perla. Pe scuarul unde este spațiul verde de pe centrul bulevardului Mamaia, în dreptul Satului de Vacanță, va fi ancorat catargul.

Cea de-a doua pasarelă se va numi "Năvod și Pescăruș", iar amplasamentul său va fi la nodul central al stațiunii, în apropierea Cazinoului. Tema aleasă pentru această inițiativă permite construirea unei pasarele într-o formă neuzuală. Structura reprezintă ochiurile unui năvod, iar accesul dinspre Cazino se va face printr-o rampă circulară, în formă de melc, fără scări, care va putea fi utilizată și de persoanele cu dificultăți locomotorii. Pe partea cu lacul Siutghiol, pietonii vor putea urca pe pasarelă cu ajutorul unei rampe înclinate. Potrivit proiectului, rampa va pleca în curbă de pe pasarelă, în lungul bulevardului, spre Năvodari. La jumătatea ei, aceasta va fi întoarsă cu 180 de grade și va continua până la nivelul trotuarului. A treia pasarelă are tema valului, dar într-o variantă cu un design retro de sfârșit de secol XIX realizat din fier forjat, ce reprezintă creasta unui val înspumat. Această pasarelă este dedicată amplasamentului din fața hotelului Rex, ce are o vechime considerabilă. Accesele se vor face pe scări paralele cu Bulevardul Mamaia. Scara din fața hotelului Rex va coborî spre Năvodari, iar cea dinspre lacul Siutghiol va coborî spre Constanța. Fiecare pasarelă pietonală va avea puțin peste cinci metri înălțime, pentru a putea permite accesul autobuzelor supraetajate în perioada sezonului turistic în stațiune.

Comentează știrea

Andra
21 septembrie 2013
Rampe pentru handicapati

Vor putea fi folosite si de cei in carucioare cu rotile?

Make
21 septembrie 2013
Ceva bun

Prin 1975 într-un oraș dintr-o țară civilizată din Europa Occidentală am văzut asemenea pasarele pietonale în zona școlilor, bisericilor, piețelor, stadionului , aveau și un acoperiș din sticlă. Dacă facem o simplă socoteală suntem în urmă cu cca 50 de ani. Asta e , trebuia să fie și cineva codaș !!

un cetatean
21 septembrie 2013
o mare prostie

Aici vor fi folosite o lună pe an. Nu are nimeni nevoie de ele. O mare risipă de bani pentru ciubucurile unor golani.

ath
21 septembrie 2013
Mamaia cu frisca

O tinem intr-o sarbatoare.Manuela Mitrea a inaugurat o zebra.Manuela cu zebra. Gica Slabu si-a facut cadou un tort de ziua partidului. La Cumpana primarita Mary o tine tot intr-o sarbatoare. In cartierul H.Coanda,Victor Ponta s-a pozat cu alegatorii. Statiunea(fosta statiune) Mamaia va fi ornata cu pasarele retro.Cazinoul din Constanta este simbolul nesimtirii si pasarela din Mamaia a ajuns simbolul Constantei. Factura mea la intretinere are mugurasi. Ea infloreste in zi de sarbatoare sau cand danseaza Mazare. Infloreste iarna si se usuca vara cand platesc imprumuturle la banca. O factura la intretinere a ajuns la 800-900 lei pe luna(daca vrei sa te mai si speli). Eu incalzesc apa cu pasarele din fier forjat. Cate blocuri au fost reabilitate din bani europeni ? Nu stie nimeni. Fatadele blocurilor din Constanta au primit un "design retro de sfarsit de secol XIX". Mazare danseaza. Arhitectul pasarelelor a avut grija sa prevada accesul autobuzeleor supraetajate in perioada sezonului turistic.Nu stiu daca proiectantul a luat in calcul si inaltimea turbanului lui Mazare. Inaltimea pasarelelor se masoara cu turbanul(un Mazare cu turban=1Mt). Am inteles ca pasarele din Mamaia au inaltimea de peste 5Mt-uri,ca sa-i permita primarului sa danseze cu turbanul insurubat in freza. In schimb,pentru "noul CET" se fac studii,evaluari,modelari,simulari pe calculator. Aici avem nevoie de un MASTERPLAN "destept".Si ca sa vedeti ce scoate pe gura Fagadau fiul lui Mazare ,va citez: "Anul acesta nu vor trece CET-urile la administratiile locale...scenariul OPTIMIST este in 2014..CEL MAI REALIST scenariu in 2014...mai EXACT in...2015". Cel mai fashion viceprimar ne-a precizat un termen optimist,realist si in acelasi timp exact. Mazare afirma ca nu stie daca pretul caldurii se va micsora.Ne-a asigurat ca se plimba prin Bucuresti brat la brat cu Opresu.Domn' Mazare,excelenta,eu va dau o termen precis aproximativ: daca voi sfintiti pasarele in 2013,in 2016 PSD-ul va fi o amintire.

Constanta
22 septembrie 2013
Coane,

bati campii. "Cate blocuri au fost reabilitate din bani europeni" este hmmmm... un populism varat in gatul tau de Udrea si Chiru iar tu l-ai inghitit ca... hmmm... proasta. Europa nu da un sfant pentru persoane fizice. Iar cum apartamentele alea sunt proprietate personala, nu o sa vezi niciodata asa ceva. In rest, ramane cum am stabilit: ca proasta.

Răspuns la: Mamaia cu frisca
Adăugat de : ath, 21 septembrie 2013
O tinem intr-o sarbatoare.Manuela Mitrea a inaugurat o zebra.Manuela cu zebra. Gica Slabu si-a facut cadou un tort de ziua partidului. La Cumpana...
un cetatean
22 septembrie 2013
RUȘINE

Râde lumea de noi că ne conduce un măscărici.

noni
22 septembrie 2013
inca un ciubuc

Pt ei o noua sursa de banu, pt noi o noua sursa de frustrare... Cam toti care au comentat, au dreptate. Sa-l ard la buze pe Suleyman, ca si el o sa ma arda la buzunare in iarna. Dar poate nu stim noi si apa din calorifere, este calda ca e adusa din Madagascar...mai stii ?? Suleyman e genul de personaj care te face sa regreti ca nu te-ai facut lunetist... Si cand i-l vad si pe fisu ca vine tare din spate, parca i-l si vad infipt tare prin partid, cat de curand. Poate i-l inteapa musca tete si scapam draqu de stresul provocat de existenta lui... Si Suleymane, inca te urasc pe tine, familia si acolitii tai...si va fi din ce in ce mai mare ura.

ath
22 septembrie 2013
Decebal,pechinezul lui Mazare

Stiu ca nu-i frumos sa raspunzi,dar domnul/doamna "Constanta" de la nr. 5 a insistat sa-i dau explicatii. Mi-e jena sa-l refuz. Mazare nu are bani pentru reabilitarea teremica a apartamentelor(cititi legea),are in schimb bani sa investeasca in imaginea personala. Toate iesirile publice facute de Mazare,inclusiv discursul,vestimentatia,aparitiile in presa sunt facute pentru imaginea lui sau a pesedeului. Mazare plateste din portofelul meu. Azi si-a scos pechinezul la plimbare. Constanta trebuie sa vada ca animalutul din lesa este un caine cu pedigriu.Decebal Fagadau se antreneaza pentru un mandat de primar. Se gudura bine,stie sa se ridice in doua labute,stie sa latre. Mazare nu este sigur daca va mai castiga un nou mandat si in cazul asta s-a gandit la pechinezul lui. "Constanta" ,in lunile urmatoare te rog sa faci un semn acolo unde se usureaza domnul Bobita zis Decebal. IPS Teodosie a sesizat intentia. A tinut sa faca o poza cu animalutul de companie. Biserica face politica. Nu stiu sigur daca Mazare poarta olita sau farasul la el dar vad ca i-a facut pechinezului o gopita pentru nevoi personale.Domnule/doamna "Constanta eu nu te injur de Ilici,asa cum ma injuri dumneata de Basescu.Pentru stiinta matale, nu sunt nici basist si nici uselist. Eu nu am votat niciodata cu PDL-ul. Dar sa-ti spun un lucru. Independenta energetica a tarii si reducerea consumurilor energetice nu sunt mofturi "proprietate personala" asa cum afirmi matale.Toate astea tin de interesul national. Aspectul general al orasului,arhitectura,fatadele cladirilor nu sunt treburile mele personale.Pe tine nu te intereseaza,te-ai gandit sa-l gadili pe Bobita.

Bogdan
22 septembrie 2013
Super

Jos palaria ptr comentariu, subscriu la tot ce ai postat, sunt unul dintre aia multi care s-au saturat de nemernicii astia cu insemn de euro pe frunte.

Răspuns la: Mamaia cu frisca
Adăugat de : ath, 21 septembrie 2013
O tinem intr-o sarbatoare.Manuela Mitrea a inaugurat o zebra.Manuela cu zebra. Gica Slabu si-a facut cadou un tort de ziua partidului. La Cumpana...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6004 secunde