Patru consilieri PSD nu au fost validați la Pecineaga

654
Ședința de constituire a Consiliului Local Pecineaga s-a desfășurat în cursul săptămânii trecută în Căminul Cultural din localitate. Deși, evenimentul se dorea a fi unul liniștit, au existat și incidente. Astfel, manifestația a început la ora 11.00, deși era programată pentru ora 10.00. Principalul motiv al întârzierii a fost acela că cei patru membri CL din partea PSD, printre care și fostul primar al localității, Niculae Stan, nu au dorit să se prezinte. În această situație, reprezentatul prefecturii Constanța, Roland Frunză, a decis ca ședințe să se desfășoare fără cei patru, existând cvorumul necesar pentru luarea unei astfel de hotărâri.

Menționăm că, în condiții normale, consiliul local ar fi trebuit să aibă următoarea componență: cinci membri PNL, patru PSD, unul PDL, unul de la PPDD și doi de la UNPR. Ca și în celelalte localități, reprezentatul Prefecturii a decis ca cel mai vârstnic dintre consilieri, împreună cu doi dintre consilierii cei mai tineri să coordoneze evenimentul. Din comisia de validare au făcut parte Georgeta Ioniță de la PDL, Cristian Stoian de la UNPR și liberalul Ion Oprișan.

Ulterior, toți cei nouă consilieri prezenți, împreună cu primarul, au fost validați și au depus jurământul.

Noul primar liberal, Lili Pâslaru, a declarat că are foarte multe proiecte de realizat. "Am în plan realizarea mai multor proiecte, printre care reabilitarea rețelelor de apă, executarea unor lucrări de asfaltare și pietruirea tuturor drumurilor interioare", a declarat Pâslaru.

Cu privire la absența de la ședință a celor ce urmau a ocupa funcția de consilieri din partea PSD, primarul a ținut să precizeze: "Ar fi fost normal ca aleșii PSD să participe la ședința de constituire, absența lor însemnând și invalidarea lor. Lucrurile se vor limpezi curând. Voi trece la treabă, nu înainte de a afla ce «moștenire» mi-a fost lăsată și mă refer la datorii".

Reamintim că bătălia pentru administrația locală Pecineaga a fost una destul de strânsă, la alegerile din 10 iunie participând șase candidați pentru funcția de primar: Niculae Stan din partea PSD, Lili Pâslaru din partea PNL, Ion Oprișan din partea PPDD, Cristian Stoian reprezentând UNPR, Georgeta Ioniță din partea democrat-liberalilor și Cornel Călin Cobzaru din partea Partidului Conservator. Noul primar liberal a câștigat alegerile cu un procent de 39,06%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4524 secunde