Concurs PD-L cere BEJ printr-o "plângere electorală" interzicerea publicității ilegale

928

Articole de la același autor

PD-L Constanța a depus ieri, la Biroul Electoral Județean, o sesizare prin care solicită ca panoul expus pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona Trocadero, să fie dat jos, invocând "furtul" mesajului partidului de către Alianța politică PSD-PC.

Organizația Județeană a PD-L Constanța a atras atenția, la începutul acestei săptămâni, asupra "furtului identității" partidului, referindu-se, concret, la faptul că alianța PSD-PC ar fi preluat "fără să ezite, mesajul adresat de PD-L la nivel național și local". În acest sens, democrat-liberalii constănțeni acuză PSD-ul pentru "imaginea ilegal construită".
În sesizarea depusă ieri, PD-L Constanța explică BEJ faptul că democrat-liberalii dețin drepturile de autor asupra mesajului de campanie mult disputat. Mai exact, în "plângerea electorală" semnată de liderul PD-L Constanța, Mircea Banias, se precizează: "Menționez faptul că Partidul Democrat Liberal nu a cedat dreptul de folosință a semnului său grafic electoral niciunui alt subiect de drept, persoană fizică, persoană juridică, instituție sau competitor electoral, semn asupra căruia
PD-L are protecție de marcă prin înregistrare atât la OSIM, cât și la Tribunalul București, conform Legii 14/2003 a partidelor politice".
Mai mult decât atât, în aceeași sesizare, democrat-liberalii tomitani subliniază: "Vă solicităm ca în temeiul art. 40 alin. 1 și 2 din Legea 35/2008 să luați măsura interzicerii în Municipiul și Județul Constanța a publicității pe ecrane digitale, panouri publicitare, afișe electorale sau orice altă formă a prezentărilor de genul celei anexate, deoarece acestea sunt contrare ordinii de drept, a deontologiei electorale și este ilegal folosit de către PSD+PC, având unicul scop de inducere în eroare a electoratului prin folosirea modelului anexat de afiș electoral, folosind atât mesajul PD-L «Ei cu ei, noi cu voi», cât și culoarea portocalie și albastră pe jumătatea stângă, iar culoarea roșie pe jumătatea dreaptă a afișului".
Despre acest incident, Mircea Banias, aspirant la un mandat de senator pe colegiul cu numărul 4, a declarat că nu este singular. "Și în București s-a întâmplat acest lucru, iar colegii noștri au depus o sesizare la Biroul Electoral Municipal și au avut câștig de cauză. Tocmai de aceea am depus și noi o sesizare la Biroul Electoral Județean. Dacă se dovedește că avem dreptate, îi vom obliga pe cei care administrează panoul de la Trocadero să dea jos mesajul. Vom obliga PSD-ul să dea jos mesajul!", a ținut să menționeze Banias.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9617 secunde