PD-L Constanța discută despre conducerile deconcentratelor care vor reveni UDMR-ului

4336
PD-L Constanța discută despre conducerile deconcentratelor care vor reveni UDMR-ului - b9d582cdb3d064c73d2ff72bb6d7ae23.jpg

Articole de la același autor

Democrat-liberalii constănțeni au discutat, vineri după-amiază, despre solicitările UDMR pentru funcțiile de conducere ale instituțiilor deconcentrate, solicitări pe care le are în calitate de partener de guvernare al PD-L-ului. Astfel, ulterior întâlnirii care a avut loc, potrivit declarațiilor liderului PD-L Constanța, Mircea Banias, cu reprezentantul UDMR, Francisc Paloși, vineri dimineață, pedeliștii au participat, în după-amiaza aceleiași zile, la ședința Biroului Permanent Județean (BPJ). Așa cum reiese din explicațiile senatorului Banias, liderul PD-L Constanța le-a adus la cunoștință colegilor săi care sunt fotoliile de conducere la care aspiră UDMR-ul. Este vorba despre șefia Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, post pentru care, conform explicațiilor lui Banias, UDMR o susține pe Ildiko Toldișan, un post de adjunct la Direcția de Sănătate Publică, un altul, tot de adjunct, la Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții și, de asemenea, unul de adjunct al șefului Gărzii Financiare. În ceea ce privește acest post, liderul pedeliștilor de la malul mării a precizat că UDMR îl susține pe Ionuț Paloși, care și-ar dori, mai exact, funcția de șef de divizie.

PD-L-ul susține propunerea UDMR pentru șefia Spitalului Județean
În aceeași ordine de idei, Mircea Banias a menționat și că UDMR-ul solicită și un post de director adjunct în cadrul Direcției Apelor Dobrogea Litoral (DADL), dar și șefia Sanatoriului Balnear Techirghiol. De remarcat este că, vizavi de condu-cerea Sanatoriului, PD-L Constanța nu ar avea nicio problemă și asta pentru că, așa cum a explicat Banias, UDMR-ul îl susține tot pe actualul director al instituției, în persoana lui Indiran Logofătu, care a avut sprijinul colegilor săi democrat-liberali pentru a ocupa acest fotoliul. De altfel, așa cum a subliniat președintele PD-L Constanța, nici șefia Spitalului Județean nu repre-zintă o problemă și asta deoarece la conducerea unității spitalicești se află, în prezent, un director care nu a fost susținut de pedeliști, anume Dan Căpățână.
Mircea Banias a ținut să precizeze că nu vor exista probleme în prelu-area conducerii unor deconcentrate de către partenerii de guvernare ai PD-L-ului atâta timp cât aceștia nu solicită fotolii deja ocupate de pedeliști. În cazul în care, însă, se vor isca divergențe de opinii, în ideea în care democrat-liberalii și udemeriștii își vor disputa anumite șefii, acest lucru va fi mediat, conform spuselor lui Banias, de la centru.
Cu toate acestea, un protocol de colaborare între PD-L și UDMR nu va fi semnat sâmbătă și nici în cursul săptămânii viitoare, dat fiind faptul că democrat-liberalii vor să aștepte decizia Camerei Deputaților cu privire la proiectul de modificare a Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, act normativ elaborat ulterior declarării drept neconstituționale a Ordonanțelor de Urgență 37 și 105 din 2009. "Deocamdată nu vom semna nimic pentru că, în principiu, așteptăm să vedem care va fi soarta proiectului de modificare a Statutului funcționarilor publici. Și, în plus, nu va fi tocmai un protocol, ci un document între noi, democrat-liberali, și UDMR, în care se va specifica faptul că PD-L susține UDMR-ul în solicitarea funcțiilor dorite", a explicat Mircea Banias.
Cât despre funcțiile care vor reveni celorlalți parteneri de guvernare, anume UDTTMR-ului, senatorul Banias a precizat că și în cazul lor lucrurile vor fi tranșate tot după posibila modificare a Statutului funcționarilor publici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4596 secunde