În noua sesiune parlamentară,

Banias intenționează reluarea unui proiect de lege care să vină în sprijinul navigatorilor români

1985
Banias intenționează reluarea unui proiect de lege care să vină în sprijinul navigatorilor români - 2db776c3cf6bd41b46539c60f80401eb.jpg

Articole de la același autor

Senatorul democrat-liberal Mircea Banias, lider al Organizației Județene a PD-L Constanța, a declarat că prioritățile parlamentarilor pedeliști și, implicit, ale sale în noua sesiune sunt legate de proiectele guvernamentale. Mircea Banias a menționat la acest capitol Legea educației, care va face obiectul unei dezbateri urgente, dat fiind faptul cel mai recent proiect al acestei legi a fost declarat neconstituțional, Ordonanța 105, care abrogă celebra Ordonanță 37 privind instituțiile deconcentrate care, de asemenea, trebuie modificată, pentru că include niște capitole neconstituționale, dar și Legea pensiilor.
Senatorul Colegiului 4 a insistat, însă, asupra proiectelor de legi care propun modificarea Legii 215/2001 a administrației publice locale și a Legii 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, proiecte inițiate de deputatul Zanfir Iorguș și pe care le susțin, conform declarațiilor lui Banias, parlamentarii constănțeni, în ideea de a corecta situațiile de genul celor trei consilieri din Consiliul Local Constanța care, deși au fost excluși din PD-L, încă activează ca aleși locali.
Interesant este, însă, că democrat-liberalul își propune să reia un proiect de lege care să fie în sprijinul navigatorilor români, aflați acum la pensie, și care beneficiază de pensii foarte mici. "Dacă facem o comparație între două categorii, anume un aviator ieșit la pensie și un marinar, un fost navigator, diferența este foarte mare, căci cei din urmă au pensii foarte mici", a remarcat senatorul PD-L de Constanța. În această ordine de idei, Mircea Banias a specificat că va purta, pe tema menționată, discuții cu liderii sindicatelor marinarilor. "Sper să reușim să obținem aceste măriri de pensii. Trebuie găsită o soluție astfel încât marinarii să se bucure de aceleași pensii ca și aviatorii", a mai precizat senatorul.
Pe de altă parte, Banias a declarat că proiectul nu este unul nou, el făcând obiectul unor dezbateri și în fosta legislatură, fără să fi fost, însă, concretizat. Unul dintre susținătorii săi este fostul deputatul PD-L Laurențiu Mironescu, inițiator, în octombrie 2008, al unui proiect de lege care presupunea acordarea unei pensii de serviciu navigatorilor români "care să fie în concordanță cu timpul petrecut pe mare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0021 secunde