În așteptarea unui semnal de la centru,

PD-L Constanța își pune la punct lista de propuneri pentru șefia deconcentratelor

3615
Liderul PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că numele democrat-liberalilor constănțeni care și-au făcut publică intenția de a ocupa un post de conducere al vreunei instituții deconcentrate nu reprezintă lista oficială a partidului. "Nu există încă o listă definitivată, există nume, propuneri, dar ele nu sunt încă definitive", a subliniat președintele Organizației Județene a PD-L Constanța, în contextul discuțiilor pe marginea preluării șefiilor deconcentratelor de la malul mării de către pedeliști, dată fiind ieșirea social-democraților de la guvernare. Totuși, Banias a precizat și că speră ca miniștrii PD-L "să se miște repede", astfel încât, în decursul a câteva zile, să aibă loc schimbarea directorilor PSD din toate instituțiile.
Totuși, o listă cu pedeliști care fie au fost propuși, fie s-au autopropus pentru a ocupa fotoliile de directori coordonatori ai deconcentratelor există, iar ea a fost confirmată în cursul zilei de sâmbătă și de președintele PD-L Constanța, Mircea Banias. Sunt însă doar propuneri, nu nominalizări, iar ele pot suferi modificări în măsura în care alți democrat-liberali și-ar putea anunța intenția de a ocupa un post de conducere al vreunei deconcentrate sau, din contră, s-ar putea răzgândi.
În ceea ce privește instituțiile pentru care și-au exprimat intenția ocupării postului de conducere două sau trei persoane din cadrul PD-L Constanța, Banias a declarat că, în astfel de situații, ministerul în cauză va hotărî cine anume rămâne.

PD-L are oameni pregătiți pentru posturile de secretari de stat
În ceea ce privește posturile de secretari de stat din cadrul ministerelor, președintele pedeliștilor constănțeni a afirmat, în contextul conferinței de ieri, că nu există "nicio propunere oficială pentru secretarii de stat", dar că au fost "câțiva colegi care și-au exprimat disponibilitatea să ocupe funcții în aparatul central", iar aici Mircea Banias i-a menționat pe Tudorel Calapod, în prezent director al Registrului Auto Român Constanța (RAR), pe fostul deputat Laurențiu Mironescu, membru al Biroului Permanent Local al PD-L Constanța, Gheorghiță Corbu, Romulus Mincă, actual director coordonator al AJOFM Constanța, dar și pe Adrian Manole, fost europar-lamentar. Despre acesta din urmă, Banias a declarat că ar putea ocupa "fără nicio problemă" un post de secretar de stat în Ministerul Mediului.
Cu toate acestea, liderul PD-L Constanța părea sceptic în ceea ce privește posibilitatea numirii unor democrat-liberali constănțeni în posturile de secretari de stat și asta deoarece, începând de astăzi, numărul acestora va fi redus. "Peste tot se reduc secretarii de stat. E foarte posibil să nu trebuiască nominalizări de nicăieri", a conchis liderul PD-L Constanța.

Nicio grabă pentru postul de subprefect
Cât despre mandatul de subprefect, Banias a menționat că nu a fost făcută încă o nominalizare. Despre discuția anunțată cu actualul prefect al Constanței, Claudiu Palaz, în vederea unei consultări în ce privește numele viitorului subprefect, senatorul a declarat: "Există posibilitatea să amânăm această discuție, atâta vreme cât avem prefectul și un subprefect susținut de noi nu ne grăbim să facem o nominalizare. Nici nu ni s-a cerut încă o nominalizare", a conchis el. Numele vehiculate până acum sunt cele ale Mariei Andrei, fost secretar al Consiliului Local Mangalia, și cel al lui Adrian Sponte, președintele Organizației Județene de Tineret a PD-L Constanța.

Lista propunerilor PD-L Constanța
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Stere Pufleanu
Aeroportul Internațional Mihail Kogăl-niceanu - Gheorghe Șuțu
Inspectoratul Școlar Județean - Elena Buhaiev
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor - Mihai Petre
DADL - Iancu Stavrositu, Ionel Manafu, Gheorghiță Corbu
Direcția Județeană de Muncă, Familie și Protecție Socială - Daniela Dragomir
Autoritatea Rutieră Română - Gabriel Iordache
Agenția Domeniilor Statului - George Măndilă
Casa de Asigurări de Sănătate - Daniel Learciu sau Ionuț Cealera
Autoritatea de Sănătate Publică - Constantin Dina
Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național - Gheorghe Balaban
Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții - Gigi Chiru
Căpitănia Zonală Constanța - Alexandru Mezei
Centrul Zonal Militar - Andrei Murineanu
Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța - Mitică Dumitru
Direcția Silvică - Enuțu Lupu
Direcția Regională Vamală - Alexandru Mateiciuc
Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor - Gheorghe Dincă
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență - Colonel Ștefan Codescu
Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice - Georgeta Beleniuc
Centrul regional de plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit - Simona Leoveanu
Centrul județean de plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit - Adrian Sponte
Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii - Lidia Turcu
Agenția de Plăți Sociale - Sorin Cocheș
Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor - Vasile Laurian Delicoti
Fondul de Mediu - Marian Sava
Direcția pentru Sport a Județului Constanța - Izabela Stan
Direcția Agricolă - Anca Bobe

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.365 secunde