Concurs PD-L-iștii din Tuzla au migrat la PSD

751

Articole de la același autor

Potrivit purtătorului de cuvânt al social - democraților constănțeni, Aurelian Arghir, organizația locală de la Tuzla s-a extins considerabil odată cu înscrierea unui grup numeros de membri ai PD-L în PSD. Primul pas a fost făcut, potrivit și unui comunicat de presă, de către membrii Biroului executiv al PD-L Tuzla care, "în frunte cu președintele organizației, Florin Micu, au ales să treacă in corpore la organizația locală a Partidului Social Democrat". După cum se mai menționează în co-municat, "o delegație a demisionarilor, dintre care și foștii vicepreședinți PD-L Tuzla, Pârvu Pârvu și Gheorghe Samoilă, toți consilieri locali, s-a întâlnit cu președintele organizației PSD Tuzla pentru a pune la punct strategia de cooptare a celor aproxi-mativ 700 de membri PD-L care și-au manifestat intenția să treacă la PSD".
Motivul invocat de demisionari este acela că nu se mai regăsesc în doctrina noii formațiuni politice.
Președintele PD-L Constanța, Stelian Duțu, ne-a declarat ieri că la Tuzla nici nu s-a realizat încă fuziunea între PD și PLD, în concluzie nu s-a creat nici un Birou Executiv, el nerecunoscându-i pe cei trei ca membri ai noului partid format. "Nu au nicio adeziune la PD-L", a adăugat Duțu. Mai mult, cei trei au fost catalogați de liderul democrat-liberal ca "niște indivizi care aleargă de la un partid la altul pentru candidatura la funcția de primar".
Florin Micu, Pârvu Pârvu și Gheorghe Samoilă sunt foști membri ai PLD, ex-liberali. În ciuda "migrației" celor trei, ei dețin încă funcțiile de consilieri locali, nici primarul social - democrat și nici alți consilieri necontestându-le până acum statutul de aleși locali desemnați pe listele PNL.
Potrivit unor surse din PSD, actualul primar al comunei Tuzla, Avram Ghebenei, refuză să îi mai reprezinte pe pesediști la apropiatele alegeri. În concluzie, PSD era în căutare de un posibil viitor candidat iar, dintre cei trei noi-veniți, Florin Micu pare să fie favorit.
Cei trei și-ar putea pierde calitatea de consilieri locali dacă primarul sau oricare alt consilier local va face demersurile necesare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9156 secunde