PDL a decis: Convenție Extraordinară pe 30 iunie pentru alegerea unei noi conduceri

160
PDL a decis: Convenție Extraordinară pe 30 iunie pentru alegerea unei noi conduceri - pdl54123000-1339956741.jpg
Partidul Democrat Liberal a decis să organizeze o Convenție Extraordinară pentru alegerea unei noi conduceri, după ce actuala conducere a demisionat, ca urmare a dezastrului de la alegerile locale. Convenția va avea loc pe 30 iunie, a anunțat președintele demisionar al PDL, Emil Boc, potrivit Realitatea.net. Cristian Preda a cerut derogare pentru a putea candida la conducerea partidului.

Președintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenție națională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, săptămâna viitoare, marți, urmând să aibă loc o ședință a Consiliului Național de Coordonare (CNC) al partidului.

În favoarea organizării convenției extraordinare s-au pronunțat 36 de membri ai colegiului și 14 s-au pronunțat pentru alegerea unui directorat care să conducă partidul până la convenția de anul viitor.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Vasile Blaga s-a abținut de la vot. Blaga a sugerat zilele trecute că va candida pentru șefia partidului.

Boc a spus că propunerea de organizare a convenției naționale extraordinare în 30 iunie va fi înaintată CNC, care va da decizia finală asupra datei.

Președintele demisionar a spus că la convenție vor participa 1450 de delegați și că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparținând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a reiterat că nu va candida pentru un nou mandat de președinte al partidului.

La precedenta ședință, cea din 14 iunie, toți membrii Biroului Permanent Național al partidului și-au depus demisia și președintele Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca a anunțat că nu va mai candida la funcția de lider al democrat-liberalilor, dorind să se dedice activității de edil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.436 secunde