PDL a sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea moțiunii "11 împotriva României"

309

Articole recomandate

Senatorii și deputații s-au întrunit, ieri, în ședința comună, la începutul reuniunii, PDL cerând mai întâi schimbarea ordinii de zi și apoi trimiterea moțiunii de cenzură "11 împotriva României" la comisiile juridice pentru a analiza dacă demersul de depunere al acesteia este constituțional.
După ce propunerea vicepreșe-dintelui Camerei Deputaților, Ioan Oltean, ca textul moțiunii să fie trimis la comisiile juridice reunite, a fost respinsă prin vot, parlamentarii PDL au părăsit sala.
"Am ieșit din sală ca urmare a deciziei grupurilor PNL și UDMR de a interpreta în mod eronat Constituția și Regulamentul care spun foarte clar că deputații care au mai semnat o moțiune de cenzură în aceeași sesiune nu pot semna o moțiune de cenzură decât în cazul în care există o asumare a răspunderii", a declarat deputatul Cristian Boureanu, după ce parlamentarii PDL au ieșit din sală.
Deputatul PSD Aura Vasile a declarat că PDL încearcă prin orice mijloace să împiedice activitatea în Parlament și că, potrivit Regulamentului, nu este nevoie de prezența a jumătate plus unu dintre parlamentari la citirea moțiunii de cenzură.
În cele din urmă, deputatul PNL Eugen Nicolăescu a citit textul moțiunii de cenzură în fața plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului.
Pe de altă parte, grupurile parlamentare democrat-liberale au elaborat un document ce evidențiază neconstituționa-litatea moțiunii de cenzură inițiate de PNL și UDMR, sesizarea lor fiind trimisă chiar ieri la Curtea Constituțională a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8205 secunde