Concurs PDL Constanța a intrat în "era Chiru"

1734
PDL Constanța a intrat în

Articole de la același autor

Peste 700 de persoane din cadrul PDL Constanța s-au întâlnit, sâmbătă, la Casa de Cultură, pentru a-și alege noua structură. În deschiderea evenimentului, au transmis mesaje președintele PDL, Emil Boc, și secretarul general al partidului, Vasile Blaga, apoi, rând pe rând, cei patru candidați la funcția de președinte al Organizației Județene a PDL Constanța și-au prezentat proiectul în fața democrat-liberalilor.

După cum se știe, pentru cea mai mare funcție în filiala de la malul mării a partidului își depuseseră candidaturile patru persoane: senatorul Mircea Banias, care era și interimar la conducerea Organi-zației, directorul general al Autorității Navale Române, Paul Brânză, directorul Inspectoratului Județean în Construcții, Gigi Chiru, și Nicolae Ciucă, membru fondator al partidului la Constanța.
Evenimentul nu a fost lipsit de incidente neplăcute, mai mulți susținători de-ai lui Mircea Banias huiduind și înjurând în momentul în care candidatul Paul Brânză și-a ți-nut discursul, de altfel, unul destul de dur, care făcea referire la modul în care Banias a înțeles să conducă Orga-nizația Județeană până sâmbătă.

Începând de sâmbătă, noul președinte al Organizației Județene a PDL Constanța este directorul Inspectoratului Județean în Construcții, Gigi Chiru, care a câștigat alegerile, în cel de-al doilea tur de scrutin, în fața directorului general al Autorității Navale Române, Paul Brânză, la o diferență de peste 150 de voturi.
Gigi Chiru a obținut 421 din cele 686 de voturi exprimate, în timp ce Paul Brânză - doar 257 de voturi; opt voturi au fost anulate.
După anunțarea rezultatului votului, Gigi Chiru a spus că intenționează să candideze la Primăria Constanța, dar că, mai întâi, urmează să fie făcut un sondaj de opinie, iar dacă el va fi cel mai bine plasat în urma acestei cercetări sociologice, atunci va intra în lupta împotriva lui Radu Mazăre, pentru că este convins că poate câștiga alegerile din 2012.
El a mai afirmat că vrea să aducă o stare de normalitate și stabilitate în PDL Constanța și că toată campania sa a fost un apel la unitate.
De asemenea, Gigi Chiru a spus că vrea să evalueze activitatea directorilor instituțiilor deconcentrate, în cadrul Biroului Permanent Județean, iar dacă acest for va decide că unii dintre aceștia s-au întors cu spatele la cetățean, la comu-nitate, atunci va propune înlocuirea lor.
Chiru a mai afirmat că se va gândi dacă este oportun să mai rămână la conducerea Inspectoratului Județean în Construcții Constanța, deoarece intenționează să se pregătească pentru campania pentru alegerile locale.
În discursul susținut în fața delegaților la Consiliul de Coordonare Județean al PDL, înainte de începerea votului, Chiru i-a criticat dur pe primarul Radu Mazăre și pe președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constanti-nescu.
"Dacă vrem să respirăm aerul liber al Constanței, să trimitem această administrație la coșul istoriei. Să scăpăm județul Constanța de administrația cancerigenă Radu Mazăre-Nicușor Constantinescu", a spus Chiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Martie 2011
Stire din Politică-Administrație : Paul Brânză știe să piardă
Pagina a fost generata in 1.7001 secunde