Christian Gigi Chiru:

"PDL Constanța nu va participa la referendum!"

559
4

Articole de la același autor

Președintele organizației județene a PDL, Cristian Gigi Chiru, și liderul interimar al organizației municipale, Constantin Chirilă, au susținut, ieri, o conferință de presă, în cadrul căreia au vorbit despre modul în care partidul va aborda problema referendumului de duminică.

Gigi Chiru și Constantin Chirilă au declarat că PDL Constanța nu va participa la referendumul de duminică, din motive, spun ei, cât se poate de legitime.
"Nu putem participa, pentru că ar însemna să legitimăm lovitura de stat dată de USL. Mai mult de atât, este evident că USL a organizat o fraudă, prin care își propune să scoată România în afara Uniunii Europene, cu votul românilor. Suntem convinși că oamenii vor spune că nu sunt de acord ca Traian Băsescu să fie demis. Nu ne prezentăm, pentru că suntem de părere că președintele nu a încălcat nicio lege și în niciun caz nu a trecut peste Constituție, așa cum a procedat USL. Sunt convins că toți românii și toți constănțenii care vor înțelege că acest referendum a fost organizat în mod ilegal nu vor participa", a declarat Chiru.

"Le sugerăm oamenilor să nu se prezinte"
Constantin Chirilă a subliniat că, prin acțiunile din ultimele două săptămâni, USL a creat "o situație tensionată cu externul" și "a întors România în timp cu 20 de ani".
"Este o problemă foarte serioasă și foarte gravă transformată de către USL într-un spectacol jalnic. Prin acțiunile lor din ultimele două săptămâni, nu au făcut altceva decât să întoarcă România în timp cu 20 de ani și au creat o situație tensionată cu externul. Oamenii sunt speriați. Dacă nu vor participa la referendum, o vor face pentru mesaj. Nu este posibil ca de dimineață până seara să calci în picioare Constituția și să schimbi câte trei-patru legi. În ultimii 20 de ani, am făcut pași importanți pentru consolidarea instituțiilor democratice, iar USL a distrus aceast efort în doar două săptămâni. Le sugerăm constănțenilor să nu legifereze prin prezență la referendum aceste acțiuni departe de a fi constituționale. De asemenea, vrem se ne dezicem de cei care dau telefoane în numele PDL și cheamă lumea la referendum. Obsesia celor de la USL cu Traian Băsescu este problema lor, noi nu susținem această acțiune, pentru că este un atentat la valorile democratice", a declarat Chirilă.

"USL și-a luat toate măsurile pentru fraudarea referendumului"
Ulterior, Chiru a menționat că USL pregătește o fraudare uriașă a referendumului, subliniind faptul că membrii Uniunii și-au luat toate măsurile pentru a fi siguri că vor reuși să-l demită pe Băsescu. Totuși, spune Chiru, PDL are o serie de "arme" pregătite pentru a reuși să combată eventualele tentative de fraudă.
"Este evident că le e frică de acest referendum, au dispus să fie asigurate secții suplimentare, refuză să monteze camere, au desființat toate birourile electorale locale, dând posibilitate unei fraudări masive la BEJ. Vă dați seama că, în cazul în care vor exista anumite probleme în localitățile din extremitatea Constanței, oamenilor care vor dori să le sesizeze le va fi greu să se deplaseze 60-70 de kilometri. De asemenea, au dispus ca în procesul verbal să nu fie consemnat numărul de ștampile, să nu fie menționată starea sigiliului. Toate aceste modificări au fost făcute după data de 16, deși legea prevede ca până atunci să fie stabilite concret regulile jocului. Acestea sunt motivele pentru care nu ne prezentăm la referendum și pentru care îl considerăm organizat ilegal. În plus, există informații potrivit cărora membrii USL au început deja cumpărarea voturilor contra sumei de 50 de lei. Ne vom lua măsuri de precauție, în sensul că vom avea oameni în fața fiecărei secții de votare, care vor face o numărătoare paralelă, vom avea reprezentanți în fiecare secție de votare, vor exista observatori de la ONG-uri și vor exista camere de filmat care vor urmări dacă se încearcă fraudarea prin turism electoral. Acolo unde va fi cazul, vom face sesizări și plângeri penale", a declarat Chiru.



Comentează știrea

DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU
26 iulie 2012
DE CE TREBUIE DEMIS

DE CE TREBUIE DEMIS MONSTRUL MAFIOT TRAIAN BASESCU LA REFERENDUMUL DIN "29 IULIE2012" SI TRIMIS LA PUSCARIA RAHOVA: A VANDUT INTR-UN MOD MAFIOT FLOTA NATIONALA A ROMANIEI DE 310 NAVE COMERCIALE SI 46 NAVE DE PESCUIT OCEANIC INTRE 1992-2000 SI A LASAT PE DRUMURI PESTE 20000 DE NAVIGATORI SI FAMILIILE ACESTORA . A IMPUS CELEBRA ROVINIETA FURAND IN ACEST FEL BANII CELOR CARE PLATEAU TAXA. A JEFUIT CONTURILE CFR SI A DAT AFARA ANGAJATII ACESTEI COMPANII NATIONALE. A JEFUIT SI A PRODUS DOAR SCANDAL LA PRIMARIA CAPITALEI. SI-A DAT SINGUR O CASA IN STR.MIHAILEANEANU DIN CAPITALA A BAGAT ZAZANIE SI A INCAIERAT LA MODUL PRIMITIV TOATE CATEGORIILE SOCIALE,PROFESIONALE,POLITICE DIN ROMANIA DIN POZITIA DE PRESEDINTE AL STATULUI. A PRODUS DIFERENDE POLITICE SI DE RESPONSABILITATE JURIDICA CU TOTI PRIM-MINISTRII ROMANIEI. A DUS O POLITICA DE REVENIRE A METODELOR FOSTELOR SERVICII DE SECURITATE COMUNISTE IN VIATA PRIVATA A ROMANILOR. A DISPUS IN MOD TOTAL ILEGAL SI AUTOCRAT TAIEREA SALARIILOR BUGETARIILOR,PENSIILOR,ALOCATIILOR DE SOMAJ,DE MATERNITATE,A ORICAROR TIPURI DE SPORURI SALARIALE. A CERUT PENSIONARILOR SA IASA CAT MAI REPEDE DIN SISTEM PE CALE NATURALA(MOARTE) A INCHIS DIN DISPOZITIA SA EXPRESA PESTE 100 DE SPITALE,PESTE 1000 DE UNITATI SCOLARE,TRIMITAND LA MOARTE SUTE DE SUFERINZI SAU REINSTITUIND IN ROMANIA ANULUI 2012 ANALFABETISMULUI PRIN INCURAJAREA ABSENTEISMULUI SCOLAR. A IMPUS CRESTEREA TVA LA 24%. A IMPUS UN NOU COD AL MUNCII SI UN NOU COD DE DIALOG SOCIAL DE FACTURA FASCISTOIDA,PRIN ASUMAREA IN PARLAMENT DE CATRE GUVERNUL BOC A ACESTOR LEGI. A IMPUS O NOUA LEGE A EDUCATIEI DE FACTURA FASCISTOIDA REDUCAND CADRELE DIDACTICE LA STATUTUL DE AGENTI ELECTORALI PENTRU PDL. A GIRAT FURTUL R.ANASTASE LA LEGEA PENSIILOR PRIN METODA 80=160. A GIRAT O CLICA OLIGARHIC-FINANCIARA CONDUS DE AMANTA SA INTIMA E.UDREA SI DE CELEBRI REGI AI ASFALTULUI . DETINE IN CONTURI DIN SINGAPORE,BAHAMAS,CAYMAN SI ALTE PARADISURI FINANCIARE O AVERE ESTIMATA LA PESTE 2 MILIARDE EURO ADMINISTRATE DE OAMENII SAI DIN UMBRA. DORESTE IN CONTINUARE DISPARITIA A PESTE 100000 PATURI DE SPITAL DIN 125000 EXISTENTE IN MOMENTUL DE FATA. DORESTE UN SISTEM PRIVAT DE SANATATE DOAR PENTRU CEI CU BANI. A MARTURISIT CA EL NU POATE CONDUCE O INSTITUTIE IN MOD DEMOCRATIC.... SE POT ADAUGA MULTE SI MULTE ALTE MOTIVE CERTE PENTRU DEMITEREA ACESTUI MONSTRU CU CHIP UMAN... DE FIECARE DINTRE NOI DEPINDE CE VREM LA REFERENDUM: DICTATURA BASESCU-VOTEAZA NU / UN NOU INCEPUT PENTRU VIITORUL NOSTRU SI DEMOCRATIE-VOTEAZA DA VINO LA VOT SI EXPRIMA CE ITI DORESTI : DICTATURA OLIGARHIC-FINANCIARA SAU DEMOCRATIE SI VIITOR PENTRU COPII NOSTRII. ADAUGATI SI ALTE MOTIVE LA ACEASTA LISTA PENTRU DEMITEREA MONSTRULUI MAFIOT CU TRASATURI UMANOIDE TRAIAN BASESCU SI DATI MAI DEPARTE....

boo
26 iulie 2012
Tineti minte

256 rimeaza cu Nastase!

admirator
26 iulie 2012
nu ma scoateti mesajele

preiau -iar- din Romania libera de ieri: :"În noiembrie 2007, Traian Băsescu iniția referendumul pentru alegerea sistemului de vot, în aceeași perioadă cu alegerile pentru Parlamentul European. Românii erau invitați să își exprime opinia cu privire la introducerea sau nu a votului uninominal. Lideri politici precum Tăriceanu sau Iliescu deveneau atunci susținătorii boicotării consultării cetățenilor. Iată câteva declarații ale liderilor PNL și PSD din acea perioadă: Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD: "Eu, personal, nu voi vota la referendum. Asta o spun de pe acum. Și îndemn chiar la boicotarea acestuia, pentru că vreau să ne concentrăm atenția asupra alegerilor pentru Parlamentul European, care sunt foarte importante, pentru ca ne consacră statutul de țară membră a Uniunii Europene." (Mediafax, 2007) Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al PNL: "Mi s-a părut că Traian Basescu s-a comportat, încă o dată, ca într-un restaurant. A dat comandă pentru un referendum și crede că procedura a fost îndeplinită.'' (Mediafax, 2007) Adrian Năstase, fost deputat PSD : "La referendumul lui Băsescu nu mă duc. Dezbaterile trebuiau să se facă altfel, cred că miza este alta, dar nu vreau să fac politică aici." (Mediafax, 2007) Dan Voiculescu, fondatorul PC: "La referendum nu merg pentru că nu are rost. Avem deja o lege a votului uninominal, e un referendum fără rost." (Mediafax, 2007) Cristian David, senator PNL, Ministrul Internelor și Reformei Administrative în 2007: "Am o mare dezamăgire în ceea ce-l privește pe președintele Băsescu și anume că tema alegerilor europene nu va fi suficient dezbătută și va fi pusă în umbră de tema referendumului organizat din dorința președintelui. Cred că prin această suprapunere se deturnează atenția și interesul românilor" (Mediafax, 2007) Referendumul din 2007 a fost invalidat. Aproape cinci milioane de români s-au prezentat atunci la vot, însă cifra a fost considerată insuficientă pentru a aproba rezultatul."

Vali
26 iulie 2012
Perfect

PDL sa stea dreacului acasa, Cativa membrii PDL plus niscaiva decervelati nu vor opri picajul lui Basinescu. Vor acuma boicot, la toamna vor avea coibot!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3266 secunde