Litoralul, portița prin care USL vrea să fraudeze referendumul?

1945
24
Litoralul, portița prin care USL vrea să fraudeze referendumul? - votare10iunie201232-1342958132.jpg
Disperarea că Traian Băsescu s-ar putea întoarce la Cotroceni și după 29 iulie, îi face pe cei din USL să apeleze la orice variantă care le-ar putea aduce câștigarea referendumului.

Una dintre ele ar fi că intervalul orar de 8.00-20.00 de desfășurare a procesului electoral care este prevăzut de lege a fost modificat de la 7.00 la 23.00. O altă decizie este cea privind înființarea mai multor secții suplimentare pe teritoriul țării unde oamenii pot vota fără probleme în ziua referendumului pe liste suplimentare.

În aceste împrejurări, "turismul electoral" nu va putea fi ținut sub control, însă miza este mult prea mare pentru ca cineva să mai țină cont de o eventuală încălcare a legii.

De departe, portița de scăpare cu care cei din USL speră să câștige referendumul iar Traian Băsescu să fie trimis acasă o reprezintă litoralul românesc. Așa se face că vor exista secții de votare prin cârciumi și hoteluri, chiar dacă, potrivit Biroului Electoral Central, comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul sediului secției de votare este interzisă.

Mai mult, probabil dornici să arate cât de umili sunt în fața puterii de la București, liderii USL de la Constanța au forțat nota și au cerut înființarea a 100 de secții de votare pe litoral. Cu toate acestea, prefectul Bogdan Huțucă a aprobat înființarea a doar 34.

Așadar, turiștii care se vor afla la malul mării în ziua referendumului vor putea să-și exprime opțiunea în restaurante, cârciumi și hoteluri, astfel că nimeni nu poate spune că va fi privat de dreptul constituțional de a vota.

Băsescu cere camere video

Astfel de decizii i-au dat de gândit președintelui suspendat care a reacționat. În cursul zilei de sâmbătă, Traian Băsescu a declarat că în secțiile de votare pentru referendum sunt necesare camere de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secții de votare și în restaurante și baruri, ceea ce întrece orice imaginație.

"Categoric este nevoie de camere de supraveghere. Au fost și la ale-gerile prezidențiale trecute și nu văd de ce nu ar fi acum, iar dacă avem în vedere că în momentul de față se organizează secții de votare și prin restaurante, pe litoral, și prin baruri, ceea ce întrece orice imaginație, cred că un sistem de supraveghere este necesar", a spus Băsescu.

În ceea ce privește o posibilă fraudare a scrutinului, președintele suspendat a susținut că, dacă se montează camere de luat vederi și se aplică același sistem al declarațiilor pe propria răspundere din partea participanților la vot pe listele suplimentare, riscurile se reduc.

"Marea îngrijorare este cum este posibil ca în mediul rural să stai cu secțiile de votare deschise până la ora 23.00. În mediul rural oamenii la ora zece sunt de multe ori în casă, nu mai circulă nimeni pe ulițele satului, deci ceva este dubios aici cu ora 23.00", a mai susținut Traian Băsescu.

El și-a exprimat speranța ca la nivelul Curții Constituționale să se vadă "o justă cumpănă în program".

Pe de altă parte, ieri, și reprezentanții PDL au reacționat și au cerut măsuri pentru o eventuală fraudă masivă. Astfel, democrat-liberalii au solicitat instalarea de camere video în toate secțiile de vot la referendum, desființarea secțiilor suplimentare înființate ilegal, după 16 iulie, urgentarea achiziționării soft-ului antifraudă și ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declarație pe propria răspundere.

În acest context, rămâne de văzut ce se va întâmpla, deoarece, mâine, Curtea Constituțională va lua în discuție o primă contestație a PDL la actul normativ care prelungește programul la referendum.

Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
yorick
23 iulie 2012
despre prostie

Carmen esti cumva blonda ?! Ai creier cat o nuca daca te apuci sa faci acuzatii nefondate.Vei fi considerata desteapta in ziua referendului daca vei face un reportaj cu exemple reale de frauda.Pana atunci nu mai cotcodaci ....

ptr yorick sau soric
23 iulie 2012
huoooo, hotii de la usl

Sa fie clar, uselistii sint niste hoti prin chiar seful lor care a furat un doctorat si o tara, asa ca si aici vor fura. Carmen, nici nu trebuia sa mai pui semnul intrebarii....

admirator
23 iulie 2012
nu este vorba de solutia universala

dar este o portita creata pentru a frauda; cel mai bun week-end, a adus (anul asta) 150.000 de truristi pe Litoral. Deci, sunt departe de a reusi sa numere voturile necesare aici. Dar impreuna cu cele de la munte etc. vor putea sa incline balanta victoriei in favoarea USL. Ei au patente bine rodate -deja- de fraudare a votului. Vedeti sistemul pe care vi l-am descris la locale. Nu asta va fi solutia, dar e una din metode... Fiecare sectie de votare trebuie supravegheata de cei interesati, sa nu se produca fraude! Si trebuie sa se verifice sistemul de anuntare a cetatenilro la ce sectie sunt arondati. Aici e frauda principala!

Marathon
23 iulie 2012
Sesizare la OSIM

Flacara Olimpica nu are voie sa fie replicata in niciun fel fiind marca inregistrata a comitetului olimpic In schimb in Romania, se plimba Flacara Democratiei, o copie fidela a Flacarii Olimpice, deci se incalca drepturile de autor si se demigreaza Olimiada de Vara de la Londra

Benito Musolini
23 iulie 2012
Băsescu cere camere video

Asa, si cei care voteaza DA pentru demitere sa fie marcati cu praf de creta si batuti la iesirea din sectie de votare, asa cum se procedeaza in statele totalitare !!!

radu
23 iulie 2012
FACEM TOT

TOT CE E POSIBIL SA-L DAM JOS PE CHIORU.DE CE NU SE DESCHID SECTII DE VOTARE SI IN CIMITIRE?CA DOAR A ZIS SEFU PONTA(PLAGIATORUL SEF)CA NE TREBUIE CVORUM.

Sugrumat de pretul apei
23 iulie 2012
INTELEGEREA MAFIOTA intre Mazare, Constantinescu si firma Fin.Co.Ge.Ro. ptr. A JEFUI LOCUITORII Constantei de 40 milioane de eoro

Nu e destul ca fasolea drogata si porcul scirbos ne fac sa dam in bilbilbilbiiala de fiecare data cind vedem factura de apa: toate preturile insirate pe factura de apa sunt ABSOLUT CRIMINALE SI EXORBITANTE. Acum cei doi TILHARI-CRIMINALI ai Constantei au realizat o INTELEGERE MAFIOTA(!!!) cu firma Fin.Co.Ge.Ro. prin care trag un tun de 40 milioane euro locuitorilor Constantei. Si ptr. asta se folosesc de Tribunalul Constanta. Intr-un alt stat magistratii unui Tribunal dintr-un oras daca ar fi luat o asemenea hotarire TOTAL NEFONDATA impotriva locuitorilor orasului respectiv, ar fi fost linsati. Acum se pune o singura intrebarte: cite milioane de euro vor reveni drogatului si porcului din cele 40? Oare 12? Oare15?

Ptetul apei ne distruge
23 iulie 2012
Porcu si fasolea, doua canalii sadice

Aceste doua canalii sadice. porcu si fasolea, in loc sa tina mitinguri ridicole trebuiau sa micsoreze pretul apei ASA CUM AU PROMIS IN FITUICA ILEGALA TELEGRAF. Nu mai vorbesc ca aceste doua canalii au mincat in Telegraf o intreaga hasna de excremente incercind sa explice de ce pretul apei de canalizare e atit de mare, dar toate argumentele lor imbecile si meschine sunt valabila doar ptr. cretinoizi.

Adi
23 iulie 2012
Basanai

Uite ca foarte multi,nu toti, doar cei care mai au ceva creier vor vota DA, pentru demiterea celui de care ne este scarba. Daca dupa aceea doriti pe altcineva decat Ponta si Crin, nici o problema! Acum, Base va trebui sa renunte la tron!!!

adevar graieste
23 iulie 2012
daca sunt buni fac 7 voturi pe minut

cum a facut pdl-ul afara la ambasade unde se stie sunt doar oameni bine antrenati si cu grade cusute pe dinauntru,daca depasesc norma asta sunt buni, daca nu ii pastram pe ai lui base ca sunt meserie la smenuit

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.453 secunde