Techirghiol, pe ruta orașelor istorice și termale europene

318
Datorită eforturilor depuse de administrația locală din orașul Techirghiol, precum și a investitorilor de aici, localitatea a devenit prima din România acceptată ca membru al Asociației Orașelor Termale și Istorice Europene (EHTTA). Alături de Techirghiol se află orașe cu renume internațional din țări precum: Italia, Germania, Franța, Spania, Ungaria, Belgia, Cehia și Croația.

Menționăm că EHTTA este o asociație non-profit, bazată pe necesitatea de a încuraja, proteja și de a spori patrimoniul termic, artistic și cultural în întreaga Europă.

Scopul principal al Asociației Orașelor Termale și Istorice Europene este de a încuraja dezvoltarea integrată a orașelor SPA și protejarea patrimoniului lor cultural și arhitectural, prin schimburi de experiență și de bune practici la nivel european. Asociația promovează o rețea în strânsă colaborare cu instituțiile europene și cu sprijinul programelor europene.

Potrivit primarului Adrian Stan, un alt obiectiv al Asociației îi constituie dezvoltarea și protejarea arhitecturii SPA și patrimoniului artistic, încurajarea dezvoltării de cercetări, analize, studii și statistici în domeniul SPA, în special în ceea ce privește istoria și patrimoniul artistic, cultural, precum și aspecte legislative și statutare care privesc acest patrimoniu. 

Prima acțiune a Asociației este crearea Rutei europene a orașelor istorice și termale aprobată de către Consiliul Europei. Concret, acest traseu rememorează locurile în care a luat viață și s-a dezvoltat cultura SPA din Europa. Traseul leagă în mod ideal patrimoniul cultural și istoric al orașelor SPA și promovează calitatea apelor orașelor membre ale Asociației. Aceasta rută în care este inclus și orașul Techirghiol a fost și este mediatizată la diverse târguri de turism internaționale printr-o broșură impresionantă, conținând informații despre oraș, precum și fotografii cu locațiile de aici, care merită vizitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3564 secunde