PDL va ataca în contencios-administrativ înființarea departamentelor pentru Energie și IMM-uri

88
PDL va ataca în contencios-administrativ înființarea departamentelor pentru Energie și IMM-uri - sulfinabarbu-1374143466.jpg

Articole de la același autor

PDL va ataca în contencios-administrativ cele două hotărâri de Guvern prin care s-a decis înființarea Departamentului Energiei și a celui pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism, pe motiv că încalcă Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Executivului, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, vicepreședintele democrat-liberal Sulfina Barbu.

Ea a precizat că PDL va depune și plângeri penale împotriva semnatarilor celor două HG-uri pentru abuz în serviciu.

"Din data de 10 iulie, Guvernul Ponta este un Guvern ilegitim și ilegal care funcționează fără votul învestitură al Parlamentului. În data de 10 iulie s-au publicat în Monitorul Oficial două hotărâri de Guvern prin care au fost înființate două ministere noi, modificându-se structura Guvernului. Pentru a ocoli votul din Parlament, domnul Ponta a ascuns cele două ministere sub numele de departamente. Chiar dacă au fost aprobate în ședința de Guvern din 26 iunie cele două HG-uri, 429 și 430, au fost publicate în 10 iulie și prin cele două HG-uri s-au înființat Departamentul pentru Energie și Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism. Doar numele este de departament pentru că cele două structuri sunt două ministere de sine stătătoare care au și atribuții și structură organizatorică de ministere", a susținut vicepreședintele PDL, citat de Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Iulie 2013
Stire din Politică-Administrație : PDL cere DEMISIA lui PONTA
Pagina a fost generata in 1.7989 secunde