Pe cine au trimis românii în Parlamentul European

1458
Pe cine au trimis românii în Parlamentul European - pecineautrimis-1559072686.jpg

Articole de la același autor

Românii s-au prezentat în număr mare la vot și au decis cine să-i reprezinte în Parlamentul European. 


Cu toate că Biroul Electoral Central nu a dat încă rezultatul final al votului de duminică, se știe deja că PNL este marele câștigător al alegerilor europarlamentare și va trimite cu siguranță zece eurodeputați la Bruxelles. 
De asemenea, PSD va avea nouă mandate, în timp ce Alianța USR-PLUS ar urma să aibă opt locuri. Datorită voturilor redistribuite, și celelalte trei partide care au trecut pragul electoral vor avea fiecare câte două mandate. Mai exact, Pro România, PMP și UDMR vor trimite câte doi europarlamentari la Bruxelles. 


Așadar, de la PNL ar urma să meargă în Parlamentul European: Rareș Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Adina Vălean, Daniel Buda, Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi și Marian Jean Marinescu. 


Potrivit listei depuse înainte de campania electorală, de la PSD ar urma să reprezinte România, europarlamentarii Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda, Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea și Victor Negrescu. 


Cu toate acestea, din cauza disputelor ce au loc în interiorul partidului după arestarea lui Liviu Dragnea, este posibil să existe modificări în echipa PSD. Mai precis, surse din partid susțin că patru persoane din cele care au obținut mandate ar urma să fie îndepărtate și înlocuite cu alți social-democrați înscriși pe lista partidului. Este vorba despre Carmen Avram, Cristian Terheș, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini, care ar urma să fie excluși de pe lista de europarlamentare a PSD, conform dorinței mai multor lideri PSD. 


Aceștia încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă, cea care a preluat conducerea partidului după condamnarea definitivă primită luni de Liviu Dragnea, să elimine de pe lista PSD candidații la europarlamentare din afara partidului. 
Liderii PSD consideră că o cauză pentru scorul de doar 23% obținut la alegerile europarlamentare este faptul că a propus pe listă candidați din afara partidului. Liviu Dragnea este cel care a insistat ca aceștia patru să fie pe lista PSD la europarlamentare. 


Astfel, când BEC va anunța rezultatul final la alegeri și ar putea cere partidelor să anunțe exact ce oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Cristian Terheș, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini ar putea fi scoși de pe listă, deși au fost între primele șapte locuri. 
Revenind la cei care vor reprezenta România în Parlamentul European,  Alianța USR-PLUS a obținut opt mandate: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicu Ștefănuță, Vlad Botoș și Ramona Strugariu. 


În ceea ce privește Pro România, Victor Ponta, primul pe listă, a anunțat încă dinainte de campania electorală că, în caz de victorie, va renunța la mandat, astfel că cele două locuri vor fi ocupate de Corina Crețu și Mihai Tudose. 
Cele două mandate obținute de Partidul Mișcarea Populară revin fostului președinte Traian Băsescu și lui Eugen Tomac, în timp ce UDMR îi va trimite la Bruxelles pe Iuliu Wikler și Lorant-Gyorgy Vincze. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5765 secunde