Pe cine pot vota constănțenii, în funcție de colegiile în care locuiesc

3911
29
Pe cine pot vota constănțenii, în funcție de colegiile în care locuiesc - voturi-1352972004.jpg
Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi și mulți dintre constănțeni nu știu din ce colegiu fac parte și ce candidați pot vota în funcție de colegiul în care locuiesc. Candidații nu sunt aceiași pentru toți constănțenii, fiecare colegiu având alți competitori electorali. Tocmai de aceea este bine ca fiecare persoană cu drept de vot să știe din ce colegiu face parte și care este oferta electorală în zona în care locuiesc. 

Din aceste considerente, ziarul "Cuget Liber" vine în ajutorul constănțenilor, astfel că vă va prezenta structura fiecărui colegiu la Senat și Camera Deputaților. În acest fel, cetățenii cu drept de vot vor afla cu exactitate candidații care intră în competiția electorală în colegiul din care fac parte.

De menționat că județul Constanța este împărțit în patru colegii senatoriale și 10 colegii arondate Camerei Deputaților. Concret, unui colegiu de Senat îi revin mai multe colegii de la Camera Deputaților. La alegerile din 9 decembrie, fiecare persoană cu drept de vot va primi două buletine. Mai exact, unul pentru Senat și unul pentru Camera Deputaților.

Colegiul 1 Senat cuprinde Colegiile 1 și 2 de la Camera Deputaților. Astfel, fac parte din Colegiul 1 Camera Deputaților cei care locuiesc în orașul Năvodari, comunele Cogealac, Corbu, Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Săcele și comuna Târgușor.

Din Colegiul 2 fac parte cei care locuiesc în municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele Ciobanu, Crucea, Cuza Vodă, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Mihail Kogălniceanu, Pantelimon, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Topalu, Tortoman și Vulturu.

Așadar, cei care locuiesc în Colegiul 1 Senat vor avea de ales ca senator dintre următorii candidați: Puiu Hașotti (USL), Florian Constantin (ARD), Gabriel Candindatu (PP-DD), Metin Cerchez (PRM) și Dombi Attila Janos (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 1 candidează pentru un post de deputat: Gheorghe Dragomir (USL), Stelian Gima (ARD), Mihai Tararache (PP-DD), Mihai Ștefan (PER), Florentin Streinu (PRM) și Antal Istvan Janos (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 2 candidează: Mihai Lupu (USL), Camelia Pleșca (ARD), Stelică Murariu (PP-DD), Sorin Elvis Radu (PER), Cristina Raluca Dincu (PRM) și Antal Agnes Marta (UDMR).

Colegiul 2 Senat cuprinde Colegiile 3, 4 și 5 arondate Camerei Deputaților. Astfel, fac parte din Colegiul uninominal nr. 3 cei care locuiesc în orașele Băneasa și Cernavodă, comunele Adamclisi, Aliman, Chirnogeni, Ciocârlia, Cobadin, Deleni, Dobromir, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea Vodă, Oltina, Ostrov, Peștera, Rasova, Saligny.

Din Colegiul uninominal nr. 4 fac parte cei care locuiesc în orașele Murfatlar, Negru Vodă, Ovidiu și comunele Albești, Amzacea, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Comana, Dumbrăveni, Mereni și Poarta Albă.

Colegiul uninominal nr. 5 este arondat celor care locuiesc în municipiul Mangalia, inclusiv stațiunile Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, Saturn și Venus. Totodată, în Colegiul 5 sunt incluse comunele 23 August, Costinești, Limanu, Pecineaga și Tuzla. Așadar, cei care locuiesc în Colegiul 2 Senat vor avea de ales ca senator dintre următorii candidați: Nicolae Moga (USL), Tănase Barde (ARD), Marian Vasiliev (PP-DD) Radu Comănici (PRM) și Mezei Arvacska (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 3 candidează pentru funcția de deputat următorii: Cristina Dumitrache (USL), Răzvan Condurățeanu (PP-DD), Tudor Șerban (ARD), Ștefan Ciprian Dumbravă (PER), Sprecz Tamas (UDMR) și Cristina Motrogan (PRM).

La Camera Deputaților, în Colegiul 4 candidează: Radu Babuș (USL), Dumitru Bocai (PP-DD), Constantin Chirilă (ARD), Mihai Dumitru Bunea (PER), Iliaz Sefcadin (UDMR) și Gheorghe Clenciu (PRM).

La Camera Deputaților, în Colegiul 5 candidează: Victor Manea (USL), Emanuela Gavrilă (PP-DD), Zanfir Iorguș (ARD), Alexandru Orezeanu (PER), Jakab Ughy Istvan (UDMR) și Marius Ciobanu (PRM).

Colegiul 3 Senat cuprinde Colegiile 6, 7 și 8 arondate Camerei Deputaților. Astfel, fac parte din Colegiul uninominal nr. 6 cei care locuiesc în cartierele IC Brătianu, Faleză Sud, Far, Abator, Poarta 6 și localitățile Cumpăna, Agigea, Eforie, Techirghiol, Topraisar și Bărăganu.

Din Colegiul uninominal nr. 7 fac parte cei care locuiesc în cartierele KM 5, CET și IC Brătianu, precum și localitatea Valu lui Traian.

Colegiul uninominal nr. 8 este arondat celor care locuiesc în cartierele ICIL, Coiciu, Salvare, Inel 2, Viile, Medeea, KM 4-5 și Centru 1.

Așadar, cei care locuiesc în Colegiul 3 Senat vor avea de ales ca senator dintre următorii candidați: Alexandru Mazăre (USL), Sali Negiat (PP-DD), Gheorghe Măndilă (ARD), Ionel Crivăț (PRM) și Ildiko Toldișan (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 6 candidează pentru funcția de deputat următorii: Eduard Martin (USL), Nicolae Șandru (PP-DD), Iustin Fabian Roman (ARD), Marius George Cojocaru (PER), Dănuț Chiparu (PRM) și Acs Șandor (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 7 candidează: Mircea Titus Dobre (USL), Mircea Stoian (PP-DD), Oana Maria Florea (ARD), Monica Gabriela Dianca (PER) și Petre Barabas (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 8 candidează: Manuela Mitrea (USL), George Popescu (PP-DD), Andrei Gheorghe (ARD), Andreea Lavinia Diacon (PER), Ștefan Pereanu (PRM) și Francisc Florin Bartock (UDMR).

Colegiul 4 Senat cuprinde Colegiile 9 și 10 arondate Camerei Deputaților. Astfel, fac parte din Colegiul uninominal nr. 9 cei care locuiesc în cartierele Palazu, Cireșica, Tic-Tac, Brotăcei, Anadolchioi, Stadion, Tăbăcărie, Faleză Nord și Tomis 2.

Din Colegiul uninominal nr. 10 fac parte cei care locuiesc în cartierele Badea Cîrțan, Casa de Cultură, Brotăcei, Tomis 1, Centru 2, Centru 1 și Peninsulă.

Așadar, cei care locuiesc în Colegiul 4 Senat vor avea de ales ca senator dintre următorii candidați: Mircea Banias (USL), Christian Gigi Chiru (ARD), Maria Stavrositu (PP-DD) și Cornelia Enache (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 9 candidează pentru funcția de deputat următorii: Remus Cernea (USL), Dănuț Culețu (ARD), Gheorghe Slabu (PP-DD), Dumitru Bădrăgan (PER), Dumitru Inderjoschi (PRM) și Florin Daniel Toma (UDMR).

La Camera Deputaților, în Colegiul 10 candidează: Mădălin Voicu (USL), Florin Gheorghe (ARD), Nicoleta Ploscaru (PP-DD), Viorel Ion (PER), Ion Cârnu (PRM) și Lorant Para (UDMR).



Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Constanta
15 noiembrie 2012
mda

In colegiul 4, pt senat, nu am cu cine vota. Daca USL nu-l avea pe Banias aici, votam USL. Ca doar n-o sa votez ARD sau PPDD. lol

Vreau altceva
15 noiembrie 2012
Ai curaj?

Ați pierdut șansa unei reale organizări și luna viitoare veți găsi pe buletinul de vot numai circ, pentru că pâinea au furat-o de mult. Cei câțiva candidați strecurați pe listele unor partide mici, sau rarii independenți sunt aproape fără șansă. Jumătate din electorat va vota cu cele 2-3 blocuri politice, și vom avea un Parlament cu USL, ARD, UDMR, PPDD și minorități, un Parlament căruia nu îi va păsa de voi. Mai exista și alții pe buletinele de vot, dar nu au un număr suficient de candidați care să le permită teroretic atingerea pragului electoral. PER are o misiune aproape imposibilă în condițiile actuale, pentru că are candidați doar în aproximativ jumătate din colegii ceea ce înseamnă că 5% pentru PER a devenit 10%. Și totuși îmi amintesc de alegerile din 2000, când votul negativ al populației l-a propulsat pe Vadim în turul 2 al prezidențialelor și cred că singurul mesaj pe care într-adevăr populația l-ar putea da ar fi să iasă la vot și să voteze partidele mici. Nu pentru că au candidați mai buni, nu pentru că au într-adevăr dreptate, ci pentru că absenteismul nu produce efecte, dar intrarea în Parlament a celor acum denumiti outsideri are un efect concret. Sper să aveți suficient curaj.

sindbad
15 noiembrie 2012
aceleasi gasti

Nu mai avem sanse de scapare... natiunea VREA USL! Nu uitati anii '90, cand, oamenii de altfel normali si respectabili, afirmau si credeau sincer ca Ion Ratiu vrea sa vanda Ardealul, m-ai avea si papion! auzi domne'!...vine asta din Anglia sa ne conduca pe noi, noi care am mancat salam cu soia"... Si au votat cu fostul secretar al PCR, tovarasul Iliescu. Ca sa nu ne vindem tara...Sa o fure tot ex-comunistii...Ce a urmat, e istorie. Istorie si prezent. Uitati-va ca la Constanta, fata de realele posibilitati, sunt cele mai putine joburi... Numai farmacii, banci pustii si amaneturi...Tinerii nu au sanse....daca nu "cumva au pe cineva sa-i bage ...pe la primarie, la congaz, raja, regii de Stat... Exact la fel e si acum cu USL, dupa tot ce ne-a demostrat USL in aceste ultime luni. Doctrinele economice nu mai sunt, sunt numai gasti de interese. Cei mai mulți dintre noi nu bănuiesc că vor plăti din propriile buzunare pentru achitarea facturilor externe, tăiate în contul lor de "băieții veseli" care lansează candidați la deputăție... E vorba de lipsa crasa de inteligenta a acestui popor. Si asta e chestie genetica, n-ai ce sa-i faci. Spalati pe creier de televiziuni, cu programe ptr prostime , gastile isi vad linistite de robinetul banilor publici, contracte preferentiale, etc... Parerea mea...

FONDURI NERAMBURSABILE UE
15 noiembrie 2012
FONDURI UE

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

bobo
15 noiembrie 2012
speram sa

scapam de mafia mazarista, nu mai fac fata la furat, si au adus si din Bucuresti ajutoare...

mjolnir
15 noiembrie 2012
sanchi

mda, iar terenul de fotbal in panta plus niscaiva jimmy choo-uri si posete cat un apartament dovedesc o produnda gandire economica.

Răspuns la: aceleasi gasti
Adăugat de : sindbad, 15 noiembrie 2012
Nu mai avem sanse de scapare... natiunea VREA USL! Nu uitati anii '90, cand, oamenii de altfel normali si respectabili, afirmau si credeau sincer ca...
Eu
15 noiembrie 2012
Hehehe...

Matale esti un semidoct incomplet scolarizat. ''m-ai avea si papion'' este fara cratima. ''doctrine economice'', ti-o suna tie elevat in ureche, dar n-are nimic cu gandul pe care-l cautai. Pentru ca, indiferent ce anume zboara in capul tau sau ce ai tras pe nas la sediul ARD, traim ''doctrina economiei de piata'' din 1989 pana azi. Doctrina ''economiei etatizate'' sau a cea a ''economiei centralizate'' au fost parasite de Romania, coincidenta, in anul cand ne-am apucat de cealalta. Fie esti Chiru, fie ai facut scoala cu el. La gratar.

Răspuns la: aceleasi gasti
Adăugat de : sindbad, 15 noiembrie 2012
Nu mai avem sanse de scapare... natiunea VREA USL! Nu uitati anii '90, cand, oamenii de altfel normali si respectabili, afirmau si credeau sincer ca...
je
16 noiembrie 2012
parlamentare

Cine sunt astia domnule de pe liste, ce au facut ei concret pt orasul Constanta de vor sa-i votam? De cate ori au trecut prin cartiere sa stea de vorba cu oamenii, sa se interseze de nevoile si neajunsurile comunitatii? Sau le era teama sa nu-i muste canii maidanezi sau sa se impiedice de gunoaie? Sau poate nu aveau unde sa parcheze masina ca trotuarele sunt ticsite de autovehicule iar pietonii circula pe strazi?

admirator
16 noiembrie 2012
felicitarI PENTRU AERTICOL

De tras se trage la USL... pe nas, prin parcari, pe unde vor muschii lor. Comunistii vor sa revina la putere... Cu haitele lor si obiceiurile lor, cu tot....Daca turma e proasta, isi merita soarta: doar lupii moralisti la conducere...

admirator
16 noiembrie 2012
cer o lamurire,

daca se poate: candidatul Mircea Stoian e actorul de la Bucuresti? Sau altul?

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2332 secunde