Pe pariu: Viorica din Videle își duce mandatul până la capăt! De ce nu cred în strategia "neamțului"

2930
15
Scriam, în ediția online de ieri, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a accepta la foc automat propunerea PSD-ului pentru funcția de premier, în persoana Vioricăi Dăncilă, a provocat dezamăgire în rândul celor care l-au susținut pe "neamț" în campania din 2014. Iohannis reușise atunci să îi unească pe românii întreprinzători, pe cei cu mici afaceri, pe cei plecați la muncă în străinătate, pe cei care nu stau cu mâna întinsă după contractele cu statul sau după ajutoarele sociale. Ei bine, tocmai acest segment, care făcuse diferența și care l-a ajutat să devină președinte, s-a simțit trădat. 


Poate că este un cuvânt prea dur "trădat", neexistând dovezi că Iohannis, dintr-un motiv sau altul, ar fi făcut pact cu diavolul. Dar senzația de dezamăgire cruntă, de decepție profundă a existat și nu poate fi trecută cu vederea. E suficient să consultați pagina de facebook a președintelui pentru a vedea că mulți, foarte mulți români și-au luat like-ul înapoi, ca semn de protest față de decizia președintelui. 


Din punct de vedere legal, constituțional, Iohannis a procedat corect. Coaliția PSD-ALDE are o majoritate confortabilă în Parlament, că doar așa a votat poporul, Opoziția este praf, liberalii nevenind cu nicio propunere, iar nominalizările făcute de Băsescu țin mai mult de bluful pokeriștilor. 


Ce a iritat o națiune întreagă? Faptul că președintele nici măcar nu a mimat o mică bătălie cu PSD. A înghițit ca atare gălușca și s-a prezentat execrabil în fața românilor, vorbindu-le fix 5 minute (incluzând salutul de sosire, zâmbetele de rigoare și salutul de despărțire). 


Pe de altă parte, sunt și voci care susțin nu numai că președintele a procedat corect (de acord!), dar că ar avea și o strategie. Că ar fi un plan pe care l-a pregătit cu minuțiozitate, iar prestația de aseară nu ar fi decât o etapă, cea a "adormirii" adversarului. 


Planul lui Iohannis ar fi următorul: lasă PSD-ul să-și rupă singur gâtul. Să se certe iar, să schimbe premierul, să dea din colț în colț când vor trebui făcute plățile pentru pensiile și salariile mărite ale bugetarilor. Daddy să piardă pe mâna lui și atunci "neamțul" să vină cu soluția salvatoare, concepută în mare secret, alături de aliații din opoziție. 


Marele meu pariu pe care îl pun - și pe care aș vrea foarte mult să îl pierd! - este că acest scenariu nu va deveni realitate. Personal, cred că Viorica din Videle va intra în istorie nu numai ca prima femeie premier, ci și ca un model de executant. O marionetă perfectă. Dacă Grindeanu și Tudose (catalogați inițial drept "păpuși") au înghițit ce-au înghițit, până n-au mai suportat piciorul pe beregată pus de Daddy, de data aceasta, cu cel de-al treilea premier, lucrurile vor sta altfel. Pun rămășag că Viorica din Videle va executa fără să crâcnească ordinele lui Daddy, va rezolva legile Justiției, coduri fiscale, tot ce este nevoie. Nu va ieși din cuvântul "Tatălui" și își va duce mandatul până la sfârșit, raportând realizări și creșteri economice cu care nici Germania nu se va putea lăuda. 


Cât privește plățile? Stați liniștiți, se vor face. Mai amânate, mai din bucăți, românii (mai ales cei fără alternativă) au răbdare, sunt lesne de dus de nas. Se vor tăia investiții, se va pune cruce pe proiectele de dezvoltare, va fi ceva de genul situației de la Constanța, orașul în care se construiesc doar blocuri private pe fostele spații verzi. 


Priviți cu atenție fotografiile doamnei! O veți vedea în fruntea Guvernului mult timp de acum înainte, asigurând stabilitatea macro… 


PS. La ora redactării acestor rânduri, Viorica Vasilica este la negocieri cu Daddy. Își face echipa. Aud nume, că X e susținut de Y, iar Z, care a ținut cu W, trebuie să plece. Nu aud de CV-uri, de experiență, de competență, de specialitate. Superb! 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
unul
18 ianuarie 2018
apreciere

Incepe sa imi placa cum scrii, d-le Mihalache.

Pronosport,
18 ianuarie 2018
@la pariul dl Mihalache

Merg pe 1 solist.De ce : 1.Viorica va sta ca premier pana la alegerile prezidentiale.Daca Iohannis , castiga alegerile baronii il vor decapita pe Dragnea,implicit si pe Viorica. 2. Este foarte usor sa faci promisiuni precum cele cu legile justitie.Daca o cheama Timmermans si Junker la Bruxelles si-i spune : "Zi-le Viorica!"Ati citit raportul GRECO despre Romania.Ce te faci daca-ti spun ai de la Bruxelles, vezi ca in 2019 trebuie sa preiei presedentia UE , dar ai niste probleme mari?Cum e la "Piticot"?Mai stai o tura? 3.Dl.Mihalache ,care este legatura dintre economia de piata si golaneala damboviteana?Este aceeasi ca si legatura de rudenie dintre Adam Smith si derbedeul din Teleorman.CFR-ul si Tarom-ul sunt in cadere libera, aproape de faliment.Infrastructura este la pamant,nu s-a construit niciun km de autostrada.Dvs . cat credeti ca mai poate tine BNR-ul inflatia in frau? 4.Stati sa vedeti cand Tariceanu va intoarce armele si se va delimita de Dragnea.La el tradarea este in sange.A renuntat el la 4 neveste, daramite la PSD?Tariceanu este expert in tradari si santaje.Este un "sobolan politic", cum ia apa corabia fuge primul,mai da si o gaura ca sa fie sigur ca vaporul se scufunda.

cititor
18 ianuarie 2018
pueril

O compilatie intre tot ce s-a scris de aseara incoace

Răspuns la: apreciere
Adăugat de : unul, 18 ianuarie 2018
Incepe sa imi placa cum scrii, d-le Mihalache.
Mos Ion
19 ianuarie 2018
Din pacate ...cred ca ai dreptate !

Gasca asta va executa ordinele fara sa cracneasca !

Hollywood
19 ianuarie 2018
Text slab ...

... scris la normă, fără amprentă dar tendențios,dorit să fie critic dar cu batista pe țambal, cu trimitere la Facebook (?!) totul tipic jurnalismului de provincie. La Constanța încă nu s-a născut jurnalistul care să fie recunoscut în texte sau analize după primele fraze, ori care să fie citat de alți confrați în textele lor. Articol? Despre ce vorbim?

Popeye
19 ianuarie 2018
Sfànta mare nerusinare!

...cu referire la comentariul penibil al lui sorinel de la constanta...fara numar,educatie,bun simt!!?

Mine
19 ianuarie 2018
Viorica din Videle

Nu cred in ce afirmati . De ce ? Pentru ca cei care conduc TZARA (pardon , cel care conduce TZARA) nu le pasa de UE . Ati vazut . A venit Prim ministrul Japoniei cu probleme de investitii , se stia ca vine , nu ? Si ei s-au grabit sa-si faca guvernul dupa pofta lui Dragnea . Toate negocierile de ministri noi nu se fac in biroul Prim ministrului CI IN BIROUL DOMNULUI DRAGNEA .Deci Dragnea face cabinetul cum isi doreste SI NU MAI ASCULTA DE NIMENI , FACE CE VREA !Doamna va asculta orbeste de dl. Dragnea. NU VA MISCA IN FRONT. Buna dimineata romani !

Răspuns la: @la pariul dl Mihalache
Adăugat de : Pronosport,, 18 ianuarie 2018
Merg pe 1 solist.De ce : 1.Viorica va sta ca premier pana la alegerile prezidentiale.Daca Iohannis , castiga alegerile baronii il vor decapita pe...
Radu
20 ianuarie 2018
Pariu cu Dancila

Cred ca va dati seama ce Prim Ministru avem,9 ani la Europa si Pachistanul si Avganistanul apartine Europei,a Jignit Ministerul invatamantului find inginera si provesoare de Videle,cand am vazut si blocu unde au locuit aceste doua d-mne care ne reprezinzta tara cu garantie va si pot spune ca nici presedinte de scara de bloc nu fac fata.Mai fratilor romani ne Jignim o natiune si am Teleormanizat o tara Europeana.

nae
20 ianuarie 2018
rezistenta

pentru # rezist,nu va faceti probleme prea mari proasta lui varcolacul dupa prima sedinta de guvern nu va mai stii sa revina,va fi data la persoane disparute si din obisnuinta se va activa agentura din belgrad

Radu
20 ianuarie 2018
Dancila

Multumesc pentru punctajul cu rosu,ca dae ne merge bine,ca suntem super destepti,dar si vrem sa ne simtim ca afara cu toti asistati sociali produsi de Teleormaneni si conducatori Patrioti si Mandri ca sunt Ro.se vede ca esti si Prost si dus cu capu.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9565 secunde