Pedeliștii constănțeni fac demersuri pentru redarea calității învățământului românesc

500
Vicepreședintele Comisiei Prezidențiale pentru Educație, Daniel Funeriu, a dezbătut ieri, la Constanța, la invitația Organizației Județene de Femei a PD-L, pe marginea Strategiei "Educație și Cercetare pentru Societatea Cunoașterii". La eveniment au participat reprezentanți ai celor mai multe unități de învățământ din Constanța și, așa cum a declarat liderul PD-L Constanța, Mircea Banias, "și profesori care au răspuns invitației indiferent de culoarea politică".
Strategia, aflată pe agenda Comisiei Prezidențiale în ceea ce privește educația, con-ține, potrivit explicațiilor lui Funeriu, măsuri pentru trei domenii și anume: învățământul preuniversitar, învățământul universitar și cercetare. Vicepreședintele Comisiei pentru Educație a atras atenția asupra necesității implementării acestei strategii, fapt care, în opinia sa, va avea loc odată cu "schimbarea de guvernare". Totodată, Funeriu a vorbit despre procentul de "1,6% dintre cetățenii români implicați într-un proces de educație permanentă, în vreme ce, în Europa, media ajunge undeva la 11%".
De menționat este că Daniel Funeriu a specificat și faptul că, în opinia sa, "viitorul Guvern nu va putea fi numit fără ca această strategie să fie semnată de viitorul premier". Nu în ultimul rând, de precizat este că, așa cum a declarat el, "această strategie conține obiective, acțiuni și termene clare".
La întâlnirea de aseară au luat parte și președinta Organizației de Femei a PD-L Constanța, Elena Buhaiev, precum și aspirantele PD-L pe colegiile 8 și 10 la Camera Deputaților, Paloma Petrescu și Maria Stavrositu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4323 secunde