Cu nicio săptămână înainte de începerea campaniei

Pedeliștii constănțeni și-au evaluat șansele pentru alegerile europarlamentare

708

Articole de la același autor

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, candidații PD-L ar obține 33% din voturile constănțenilor, iar Elena Băsescu ar intra și ea în Parlamentul European din postura de candidat
independent. Traian Băsescu se clasează, în continuare, în topul preferințelor electorale pentru prezidențiale, iar Corneliu Vadim Tudor și PRM vin puternic din urmă.

PD-L a făcut publice joi rezultatele unui sondaj de opinie comandat la Constanța. Sondajul a fost realizat în perioada 15 - 25 aprilie, pe un eșantion de 1.000 de su-biecți, dintre care aproximativ 450 de respondenți provin din munici-piul Constanța. Marja de eroare a fost stabilită la maximum 5%.
Sondajul a urmărit, potrivit lui Mircea Banias, evaluarea intenției de vot a alegătorilor, în perspec-tiva apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, dar și evaluarea interesului manifestat de alegători și pentru prezidențiale, dar și aprecierea activităților partidelor aflate la guvernare.
Conform rezultatelor făcute publice de liderul PD-L Constanța, Mircea Banias, joi, în cadrul unei conferințe de presă, dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul European, 33% dintre constănțeni ar vota cu Traian Băsescu, 32% cu candidații alianței PSD - PC, 14% cu PNL, 11% cu cei de la PRM, iar candidații PNȚCD ar obține 2%.
Și candidatul independent Elena Băsescu ar obține un scor care i-ar putea permite să intre în Parlamentul European, ea fiind cotată în sondaj cu 6 procente.
Potrivit acelorași rezultate, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Traian Băsescu ar fi votat de 46% dintre constănțeni, Mircea Geoană ocupă locul II cu 20 de procente, iar pe locul trei s-ar clasa Crin Antonescu cu 18 procente.
În ceea ce privește încrederea în oamenii politici, pe primul loc s-a clasat Theodor Stolojan, cu 29%, urmat de Adrian Severin cu 16%, iar pe locul trei, surprinzător, Corneliu Vadim Tudor cu 17 procente.
Mircea Banias a apreciat ca îmbucurătoare rezultatele sondajului. Liderul PD-L a mai menționat că nu va fi o campanie opulentă, pedeliștii compensând lipsa fondurilor cu mobilizarea.
Potrivit lui Banias, pe 8 mai, la București va avea loc Colegiul Director al PD-L, întâlnirea fiind dedicată demarării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.
8 Mai este și prima zi de campanie electorală pe care pedeliștii intenționează să o marcheze și la Constanța.
Pe 9 mai, tot la București va avea loc lansarea oficială a candidaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8003 secunde