Pedeliștii lui Popescu au decis convocarea unui Consiliu de Coordonare Județean

536
Președinții organizațiilor locale ale PD-L și membrii BPJ s-au reunit vineri seară, în sala mică a Casei de Cultură, în cadrul unui Consiliu Director Județean, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor locale din acest an, dar și despre ceea ce președintele Organizației Județene, Ion Popescu, a numit "planul de precampanie" pentru parlamentarele din toamnă. La eveniment au participat doar 40 de șefi ai organizațiilor locale din județ, despre absenți liderul democrat-liberalilor constănțeni declarând că "nu au anunțat motivele pentru care nu au venit". "Nu aș putea spune dacă susțin cealaltă aripă sau dacă pur și simplu nu au vrut să se implice", a precizat el.

La locale... "un semi eșec"
În ciuda faptul că, în tot intervalul de timp scurs de la alegerile locale din iunie, conducerea interimară a PD-L Constanța a susținut, cu numeroase ocazii, că rezultatul obținut a fost unul bun, ei bine, situația nu este, se pare, tocmai roz. Ulterior CDJ-ul de vineri seara, președintele PD-L, Ion Popescu, a afirmat: "În cadrul acestui for (n.r.- Consiliul Director Județean) s-a spus lucrurilor pe nume în ceea ce privește rezultatul obținut la alegerile locale". Concret, așa a reieșit și din aprecierile lui Popescu, care s-au făcut auzite în momentul în care, la un moment dat, s-a deschis ușa sălii care a găzduit ședința pedeliștilor (ședință la care presa nu a avut acces). Între ei, pedeliștii constănțeni au recunoscut că rezultatul alegerilor locale nu a fost deloc unul satisfăcător. Mai exact, potrivit afirmațiilor făcute în cadrul ședinței de liderul PD-L, "rezultatul obținut de PD-L reprezintă un semi eșec". "Este un semi eșec pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții", a răzbătut vocea lui Ion Popescu prin ușa întredeschisă. În fața presei, el s-a limitat la a menționa că în urma analizei făcute la CDJ-ul de vineri democat-liberalii au nevoie de "unitate, coeziune și pragmatism".
Cât privește alegerile parlamentare care vor avea loc în această toamnă, Ion Popescu a ținut să precizeze: "Va fi o campanie pe care o va face Organizația Județeană, dar și fiecare candidat în parte, împreună cu organizațiile locale care sunt arondate unui colegiu sau altuia".

Singura decizie a CDJ- ului: convocarea unui CCJ
După aproximativ două ore de discuții cu o parte dintre liderii organizațiilor locale din județ și cu membrii Biroului Permanent Județean, conducerea PD-L Constanța a declarat că singura decizie care s-a luat este cea privind susținerea, fie în luna august, fie în septembrie, a unui Consiliu de Coordonare Județean. "Singura propunere adoptată este aceea de convocare a unui CCJ. El va avea loc, cel mai probabil, spre sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie", a declarat Ion Popescu. De menționat este că decizia convocării unui CCJ vine la aproximativ două săptămâni după ce conducerea județeană a partidului anunța că un CCJ nu este deloc oportun în această perioadă, singura prioritate fiind alegerile parlamentare.

Sâmbătă, "întâlnire de socializare"
În ceea ce privește așa numitul CCJ susținut sâmbătă de aripa contestatară, tot la Casa de Cultură, președintele PD-L Constanța a subliniat: "Acesta nu este un CCJ, este o întâlnire de socializare sau orice altceva. Orice hotărâre adoptată va fi lovită de nulitate, indiferent de câți oameni vor participa la eveniment. Nu au depus nici semnăturile necesare pentru susținerea unui CCJ, nici un convocator și nici nu l-au invitat pe președintele organizației județene, acesta interimar care e în prezent (n.r.- Ion Popescu) să participe la CCJ". Cu toate acestea, Popescu a atras atenția că CDJ-ul de vineri seara nu și-a propus să fie o analiză a întâlnirii convocate sâmbătă de aripa Moisoiu, și nici nu s-a decis ca cei care nu au participat la el să fie sancționați în vreun fel. "Urmează ca, în cadrul Biroului Permanent Județean de luni să discutăm situația care s-a creat sâmbătă, respectiv așa-numitul CCJ, și să hotărâm ce se impune".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5601 secunde