"Pentru eliminarea infecțiilor intraspitalicești, spitalele trebuie distruse la 30 de ani"

193
1
Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, azi, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că singura soluție pentru eliminarea infecțiilor nosocomiale din spitalele din România e distrugerea unităților medicale vechi și construirea altora noi, așa cum se întâmplă în Occident.


'În Europa, în SUA, tocmai pentru că în timp intră bacterii în spitale, în pereți, în structuri, la 30 de ani un spital este ras și se face altul nou. Cine crede că va curăța spitalele de bacterii, se înșeală. Spitalul acela trebuie ras și făcut altul nou. Astea sunt soluțiile folosite în Europa de mult timp', a spus Monica Macovei, cu referire la infecțiile intraspitalicești care au dus la decesul unor răniți în incendiul de la Clubul Colectiv.

Trei persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arși din Capitală au murit din cauza infecțiilor, iar Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a decis să analizeze situația infecțiilor nosocomiale din spitale, scrie Agerpres.


Comentează știrea

monica
5 decembrie 2015
meriti o palma peste plisc

Doamna vorbesti cu ideile tale sau vorbesti ce visezi noaptea?In occident se renoveaza spitalele ca la carte cu muncitori seriosi si de treaba.In Occident se face treaba nu se doarme doamna Macovei si nici nu se fura ca si in Romania.Wake up .In Occident spitalele sunt construite cu ani in urma dar se dezinfecteaza regulat si cu seriozitate.De ce nu desfiintati cabinetele dentare care sunt pline cu hepatita ??? Aveti profit frumos nu ??Taxe,taxe !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3354 secunde