Pesediștii se tem că nu vor lua 50% fără ajutorul liberalilor

630
Pesediștii se tem că nu vor lua 50% fără ajutorul liberalilor - 33df0a25b2199ba25bd920c3e65a5c03.jpg

Articole de la același autor

Liga Aleșilor Locali ai PSD s-a reunit, ieri, la Casa de Cultură din Năvodari. La adunare au fost prezenți 382 de membri din 488, printre ei aflându-se parlamentari, primari, consilieri locali și județeni.
Pe ordinea de zi s-au aflat trei puncte importante pe care aceștia le-au pus în discuție. Primul a făcut referire la aprobarea regulamentului de organizare și funcționare a Ligii Aleșilor Locali ai PSD, cel de-al doilea la aprobarea agendei aleșilor locali, iar al treilea a avut în vedere diverse discuții privind problemele administrative și politice.
Totodată, s-a ales Biroul Executiv Județean Constanța al Ligii Județene a Aleșilor Locali ai PSD. Președinte a fost ales Nicușor Constantinescu fi secondat de patru vicepreședinți: Claudiu Tusac, Mariana Mircea și Nico-lae Matei. Pe listă se afla și Radu Mazăre, care, însă, s-a retras, spunând că s-a săturat de atâtea funcții.
Dintre membrii Biroului fac parte Decebal Făgădău, Gabi Stan, Gheorghe Morar, Mariana Gâju, Ion Nicolin, Valer Iosif Mureșan, Ovidiu Brăiloiu, Cristian Cârja-liu, Dumitru Chiru, George Telehoi.
În cadrul întâlnirii, cel mai mult s-a discutat despre o eventuală alianță cu liberalii.
Prezent la întâlnirea de la Năvodari, Radu Mazăre și-a întrebat colegii de partid despre alianța cu PNL.
"Vreau să știu, domnilor, dumnea-voastră cum vedeți alianța cu PNL. Nu vreau să vă influențez, eu cred că la nivel județean pierdem. Am stat deja de vorbă cu liberalii. Nici ei nu se gândesc să mergem pe un sistem jumătate-jumătate. Cu toate astea, trebuie să luăm în calcul că degeaba câștigăm, noi, aici, pe județ dacă pierdem pe țară", a spus președintele PSD Constanța, Radu Mazăre, care a venit îmbrăcat în uniforma de militar.
Printre cei care au luat cuvântul s-a aflat și primarul orașului Cernavodă, Mariana Mircea.
Ea a spus că, pentru a câștiga alegerile este nevoie de un lider puternic la Centru. Și edilul orașului Mangalia, Claudiu Tusac a avut ceva de spus.
"Eu cred că trebuie să trecem peste orgolii și să facem alianță cu liberalii. Mai cred că ne trebuie un negociator puternic la Centru și ar fi bine să trimitem unul de aici", a spus Tusac.
Cel mai realist dintre toți a fost chiar fratele primarului Radu Mazăre, senatorul Alexandru Mazăre. El a spus, referindu-se la alianța PSD cu PNL, că, uneori, pentru a câștiga, trebuie să mai faci și concesii.
"Nu cred că luăm peste 50% dacă mergem singuri. Trebuie să mai facem și concesii, altfel, vom sta iar în opoziție", a afirmat Alexandru Mazăre. De aceeași părere a fost și senatorul Nicolae Moga, care a precizat că ar fi bună o alianță cu liberalii.
După aproape două ore de discursuri, mai marii din PSD și-au dat întâlnire la un restaurant din centrul orașului Năvodari, "pentru a continua socializarea, în liniște, la un șpriț".


Efortul primarului Matei, apreciat de șefii de partid
Organizatorul Ligii Aleșilor Locali PSD a fost primarul din Năvodari, Nicolae Matei. El și-a făcut ca la carte oficiile de gazdă. Mai mult, Matei a primit aprecieri atât de la șefii săi de partid, cât și de la simpli colegi. De asemenea, a fost apreciată echipa lui Matei, care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5728 secunde