Peste 700 de români din străinătate - înregistrați pentru a vota la parlamentare

222
Peste 700 de români din străinătate - înregistrați pentru a vota la parlamentare - autoritate-1588003248.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că, pentru alegerile parlamentare din acest an, un număr de 717 alegători români din afara țării s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro până la data de 27 aprilie, ora 11:00, din care 489 au optat pentru votul prin corespondență, iar 228 pentru votul la secția de votare.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin Florin Mitulețu Buică, a reiterat apelul său către românii din străinătate, de a opta pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură și comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări, fără costuri și fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluția pandemiei de coronavirus.

"Potrivit legislației în vigoare, termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență sau la o secție de votare a început la data de 1 aprilie 2020 și se va termina odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale", se mai arată în comunicat de presă al AEP.

Toate informațiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opțiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro. De asemenea, întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected]



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 9.4296 secunde