Concurs Piață agroalimentară modernă la Valu lui Traian

966
Piață agroalimentară modernă la Valu lui Traian - investitiipiatavaluluitraian-1308949674.jpg

Articole de la același autor

Administrația comunei Valu lui Traian continuă seria proiectelor care vin în ajutorul cetățenilor din localitate. În acest sens, în cursul zilei de vineri, a fost prezentat proiectul sub denumirea de "Susține-rea dezvoltării afacerilor în zona transfrontalieră Valu lui Traian-Kaynardja (Bulgaria)".
La acțiunea de prezentare a proiectului au fost prezenți vicepri-marul localității Valu lui Traian, Iulia Frățilă, viceprimarul comunei Kaynardja, Dafinka Staneva și Claudia Ivan, consilier în cadrul Primăriei Valu lui Traian și, totodată, managerul acestui proiect. 
"Pornind de la nevoile și constrân-gerile identificate, acest proiect urmărește îmbunătățirea nivelului de trai în zona transfrontalieră Valu lui Traian- Kaynardja prin inițiative comune pentru dezvoltarea mediu-lui de afaceri. Atât în Valu lui Traian cât și în Kaynardja principala activita-te o reprezintă agricultura. Prin construirea centrului transfrontalier de afaceri și a pieței agroali-mentare, ambele comunități vor avea acces la o infrastructură modernă care va ajuta fermierii
să-și dezvolte afacerile", a declarat managerul proiectului, Claudia Ivan.
Ea a precizat că, pe lângă alte facilități, se urmărește depășirea problemelor din sectorul agricol al celor două localități, cum ar fi lipsa unei piețe de desfacere, lipsa transportului diversificat și lipsa accesului pe piețe străine. 
În ceea ce privește clădirea care se va construi, ea se va întinde pe un teren cu o suprafață totală de 4.000 mp, suprafața construită fiind de 970 mp la sol. La parter clădirea va avea spații de vânzare produse agroalimentare, cofetărie, patiserie, magazine de carne, pește, lactate și o florărie. La etaj vor fi birouri pentru centrul transfrontalier de afaceri, birouri pentru piața agroali-mentară, sală de conferințe și o cafenea.   
Fondurile pentru această construc-ție au fost obținute prin programul pentru cooperare transfrontalieră 2007-2013 pentru granița Româ-nia-Bulgaria, suma totală fiind de 1.498.225,86 euro. Cofinanțarea autorității locale este de 2,18%, iar cea a bugetului de stat de 13%.
Lucrările vor începe în maximum o lună de zile, iar termenul de execuție este de 18 luni.
Așadar, dacă lucrările vor decurge conform proiectului, până la sfârșitul anului viitor, locuitorii comunei Valu lui Traian vor avea o piață agroali-mentară unde, atât agricultorii din comună, cât și cei din comuna bulgărească Kaynardja își vor putea vinde produsele, lucru care în momentul de față nu este posibil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Iunie 2011
Stire din Politică-Administrație : Consilierii județeni, datori vânduți
Pagina a fost generata in 1.479 secunde