Pică Guvernul Dăncilă? Moțiunea de cenzură, votată joia viitoare

178
Pică Guvernul Dăncilă? Moțiunea de cenzură, votată joia viitoare - motiuneadecenzura-1570046157.jpg

Articole de la același autor

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și va fi votată în Parlament joia viitoare, au decis Birourile permanente reunite. Anunțul a fost făcut de liderul PRO România, Victor Ponta.


El a precizat că moțiunea va fi citită în ședința de joi, din această săptămână, și a apreciat că este bine ca aceasta să fie și votată joia viitoare pentru că, începând din 11 octombrie, Guvernul Dăncilă devine interimar, în condițiile în care se împlinesc 45 de zile de la plecarea ALDE din alianța de guvernare.


"Avem moțiunea citită mâine și discutată și votată joia viitoare, pe 10 octombrie. E bine să dezbatem moțiunea, e bine să o și adoptăm, pentru că vineri, pe 11, se împlinesc 45 de zile de când Guvernul și-a schimbat structura politică, prin plecarea ALDE, și practic tot guvernul devine interimar. Faptul că doamna Dăncilă n-a venit la vot în aceste 45 de zile este ceva ce eu nu pot să înțeleg ca fost prim-ministru. Dar, dacă moțiunea trece joi, atunci, practic, criza se încheie și trebuie să ne gândim cât mai repede să avem un guvern", a spus Ponta, la Digi24, după ședința Birourile permanente reunite.
El s-a arătat convins că vor fi mai multe voturi în favoarea moțiunii, în afara celor 237 de parlamentari, amintind că trei social-democrați au venit la PRO România.


"Eu cred că, după votul de azi, întrebarea nu mai e dacă trece moțiunea - trece sigur. Cred că putem să avem din nou un guvern de centru-stânga", a susținut Ponta.


În privința constituirii unui nou Cabinet, liderul PRO România spune că președintele Iohannis trebuie să cheme partidele la consultări și să găsească cât mai repede o formulă care să treacă prin Parlament.


Reamintim că, ieri, Birourile Permanente s-au reunit din nou pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură, după ce plenul Parlamentului în care moțiunea de cenzură trebuia citită a fost suspendat ca urmare a respingerii programului de lucru și a ordinii de zi. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8888 secunde