"Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiției"

161

Președintele Traian Băsescu a declarat, la B1TV, răspunzând unei întrebări, că Mona Pivniceru a fost o catastrofă la Ministerul Justiției, precizând că aceasta a refuzat numirea Codruței Kovesi și a lui Daniel Morar în fruntea Parchetelor.


"O catastrofă, sincer să fiu. Eu am încercat să o conving de necesitatea continuității în încrederea în instituțiile din justiție", a spus președintele, adăugând că rocada Kovesi-Morar la conducerile Parchetului General și DNA, pe care a propus-o lui Pivniceru, ar fi fost "o soluție care ar fi salvat România", a spus Băsescu.


"Am avut eu cu ea dispute. Nu l-am întrebat nici pe domnul Voiculescu, nici pe domnul Vlasov, pentru că eu trebuia să discut cu ministrul. A fost o respingere totală a soluției care ar fi salvat România", a spus Băsescu. Șeful statului a mai spus că a spus că Pivniceru nu este "străină" de problemele din CSM, printre care și schimbarea lui Cristian Danileț.
"Dacă vă spun numai relațiile doamnei Pivniceru la Bruxelles și anumite mișcări care au avut loc în CSM de care nu poate să spună că este străină, alături de asociațiile…", a mai susținut Băsescu.


Întrebat dacă se va rezolva problema numirii procurorilor având în vedere că premierul va prelua interimar portofoliul Justiției, Băsescu a răspuns: "Cred că vom găsi o soluție".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1792 secunde